Cody Gakpo
NOS Voetbal

Liverpool en Chelsea ploeteren voort en schieten weinig op met gelijkspel

Het is Jürgen Klopp in zijn duizendste wedstrijd als hoofdtrainer niet gelukt om te winnen. Liverpool kwam in de Premier League tegen Chelsea niet verder dan 0-0 op Anfield.

Vorig seizoen eindigden Liverpool en Chelsea nog op de respectievelijke tweede en derde plaats, maar dit seizoen spelen beide ploegen een bijrol in de Engelse competitie. Liverpool staat na negentien speelronden negende, Chelsea zelfs nog twee plekken lager.

En dus gingen beide clubs de transfermarkt op. Gakpo maakte voor vijftig miljoen euro de overstap van PSV naar Liverpool en ook Chelsea winkelde in Eindhoven. Aanvaller Noni Madueke werd deze week voor bijna veertig miljoen euro aangetrokken. De Engelsman zat zaterdag nog niet bij de selectie.

Zonder de geblesseerde Virgil van Dijk, maar met Gakpo in de basis had Liverpool het moeilijk tegen Chelsea. Al na drie minuten leek Kai Havertz The Blues op voorsprong te zetten, maar na ingrijpen van de VAR werd zijn doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd.

Haperende motor

Klopps geoliede motor van weleer haperde in de eerste helft, zoals zo vaak dit seizoen. De simpelste dingen gingen mis. Gakpo, die samen met Mohamed Salah in de voorhoede speelde, was met een paar goede acties en balletjes een van de spaarzame lichtpuntjes.

Kort na rust veerde Liverpool heel even op en werd Chelsea teruggedrongen. Maar ook in die goede fase van Liverpool bleven echt grote kansen uit.

Man van honderd miljoen

Na rust kreeg Chelsea-aanvaller Mychajlo Moedryk, die onlangs voor honderd miljoen euro overkwam van Sjachtar Donetsk, een goede kans om de openingstreffer te maken. De Oekraïner baande zich behendig een weg door de defensie van Liverpool, maar zijn inzet werd gestopt door Alisson Becker.

Even later kwam Moedryk opnieuw in de buurt van het doel na een prachtige pass van Hakim Ziyech, maar hij kon de bal niet controleren. Even daarvoor zorgde Gakpo aan de andere kant ook voor gevaar. Hij nam de bal mooi mee, schoot vervolgens met een snelle voetbeweging op doel, maar keeper Kepa kon redelijk makkelijk redden.

Beide ploegen deden in de slotfase verwoede pogingen om de winst naar zich toe te trekken, maar tevergeefs. En zo ploeteren Liverpool en Chelsea voort in de Premier League.

Newcastle United verspeelde punten tegen Crystal Palace. In Londen kwam de topformatie van trainer Eddie Howe niet verder dan 0-0.

Daardoor staat Newcastle voorlopig derde, met evenveel punten als Manchester United, maar de ploeg van trainer Erik ten Hag komt zondag nog in actie tegen koploper Arsenal.

Verdediger Sven Botman speelde de hele wedstrijd voor Newcastle United, Jairo Riedewald bleef bij de thuisclub op de bank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl