NOS Voetbal

PSV-puzzel wordt ingewikkelder, desondanks lonkt de gedeelde koppositie

Hoewel de ene na de andere aanvaller wegvalt bij PSV, kunnen de Eindhovenaren dinsdagavond in de eredivisie in punten gelijk komen met koploper Feyenoord. Tijdens de midweekse speelronde wacht een uitduel met FC Emmen.

Trainer Ruud van Nistelrooij merkt dat de zwaarbevochten zege op Vitesse zijn elftal mentaal goed heeft gedaan, maar laat via het clubkanaal van PSV weten dat het flink puzzelen wordt met de opstelling. "Het wordt een uitdaging."

Bekijk hieronder de stand en het volledige programma:

  • NOS
    Stand in de eredivisie na speelronde 17
  • NOS
    Het programma van de midweekse speelronde in de eredivisie

Zoals bekend werden de aanvallers Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea) afgelopen weken voor veel geld verkocht en lichtte Fenerbahçe deze transferperiode de koopoptie op Bruma.

Tegen Vitesse liep spits Luuk de Jong een hoofdwond op, Ismael Saibari is nog geblesseerd en de Braziliaan Savio is vanwege interlandperikelen niet beschikbaar. En dan probeert voormalig PSV-trainer Mark van Bommel ook nog eens Yorbe Vertessen naar Royal Antwerp FC te halen.

Vervangers zijn onderweg, maar nog niet beschikbaar.

FC Emmen, dat op eigen veld deze jaargang alleen van AZ verloor, rekent zich echter niet rijk. "Ik vind vooral de jongens die voorin de kansen moeten creëren erg goed bij PSV. Xavi Simons bijvoorbeeld", zegt trainer Dick Lukkien op de clubsite. "Maar ook Joey Veerman vind ik een speler met specifieke kwaliteiten."

Bij de thuisclub ontbreken ook heel wat spelers, waaronder Maikel Kieftenbeld. De middenvelder raakte de openingswedstrijd van dit seizoen bij PSV zwaar geblesseerd aan zijn knie. Onder anderen Mart Lieder, Jeff Hardeveld en Lorenzo Burnet zijn er ook niet bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl