NOS Voetbal

In afwachting van versterkingen redt Til de meubelen voor angstig PSV

Bekijk de samenvatting van PSV - Vitesse

In afwachting van de nodige versterkingen heeft PSV een moeizame zege geboekt op Vitesse (1-0). En die was nodig ook voor de Eindhovenaren, die nu al de aansluiting dreigden te verliezen bij de kopgroep in de eredivisie.

Er werd deze transferperiode grof geld verdiend, met de verkoop van Cody Gakpo (Liverpool), Noni Madueke (Chelsea) en de uitgeleende Bruma, die deze week definitief door Fenerbahçe werd ingelijfd. Maar aanvallend bleef er schrikbarend weinig over, met twee teleurstellende gelijkspelen tot gevolg.

En dan voltrok zich ook nog een klein drama rond Luuk de Jong, die de paal raakte, een penalty verprutste en met een hoofdwond al voor rust uitviel.

Simons de gevaarlijkste

Zo rustte er veel druk op de schouders van Xavi Simons, 19 jaar pas, die met zijn creatieve impulsen aan de basis stond van vrijwel elke PSV-aanval. Zo bediende hij De Jong voordat die de paal raakte en lanceerde hij Anwar El Ghazi die na een onbeholpen charge van Mitchell Dijks een strafschop versierde.

Steeds was het weer Simons, met al zijn dribbels, passjes en scherpe voorzetten. Maar steeds net niet genoeg om PSV meer treffers op te leveren. Dat uitgerekend hij vlak voor tijd werd gewisseld, werd door het publiek niet begrepen.

De slag werd uiteindelijk gewonnen op het middenveld, met een uitblinkende Érick Gutiérrez en een trefzekere Guus Til. Uitgerekend Til, die door de verkoop van Madueke mocht starten. Vlak na rust zag hij keeper Kjell Scherpen over zijn houdbare schot in de verre hoek heen duiken.

Luuk de Jong verlaat met een hoofdwond het veld

Het was het gelukje dat PSV in deze wedstrijd nodig had. Vitesse grossiert onder leiding van trainer Phillip Cocu in gelijkspelen. En bijna deed hij zijn oude club pijn, met een vrije kopkans voor Matús Bero als gevaarlijkste wapenfeit.

Daags voor De Klassieker tussen koploper Feyenoord en het kwakkelende Ajax was de overwinning van PSV een flinke mentale opsteker. En ook de aanwezigheid van Fábio Silva zal de fans gerust stellen, de spits die voor de rest van dit seizoen wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers.

Nog meer goed nieuws voor PSV was de rentree van Mauro Júnior, maar het hield verder niet over voor de thuisclub. Een lompe overtreding op Yorbe Vertessen en rood voor Vitesse-keeper Scherpen bespaarde PSV een bange slotfase.

Bekijk hieronder de reactie van Kjell Scherpen op zijn rode kaart.

Vitesse-doelman Scherpen baalt van rode kaart: 'Niet slim'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl