Walter Benitez troost Luuk de Jong, die een fikse hoofdwond heeft opgelopen bij PSV-Vitesse
NOS Voetbal

Door 'pittige hoofdwond' mist De Jong duel met Emmen, ook Fábio Silva ontbreekt nog

PSV mist dinsdagavond Luuk de Jong in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De spits en aanvoerder van de Eindhovense ploeg liep zaterdag tegen Vitesse (1-0) een hoofdwond op. Trainer Ruud van Nistelrooij zei een dag voor het duel met Emmen dat De Jong als gevolg daarvan niet fit genoeg is om te kunnen spelen.

De spits moest zich tegen Vitesse na een half uur laten vervangen, na een botsing met Melle Meulensteen. De Jong had enkele minuten daarvoor een strafschop gemist. PSV won het duel dankzij een doelpunt kort na rust van Guus Til.

De Portugese aanwinst Fábio Silva zal De Jong niet vervangen. De overgang van de van Wolverhampton Wanderers gehuurde spits is nog niet helemaal afgerond.

'Geen hersenschudding'

"Het is een pittige hoofdwond", zei Van Nistelrooij na afloop. "Het is goed gehecht. Ik heb niets gehoord over een hersenschudding. Als het hierbij blijft, lijkt het mee te vallen en is hij dinsdag hopelijk weer inzetbaar." Dat bleek echter niet haalbaar.

PSV staat halverwege de competitie op de derde plaats in de Eredivisie, met drie punten achterstand op koploper Feyenoord.

Bekijk hier de samenvatting van PSV-Vitesse van afgelopen weekend:

Bekijk de samenvatting van PSV - Vitesse

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl