NOS Voetbal

Van Nistelrooij hoopt na Fábio Silva op nog meer spelers: 'Ga er ook wel van uit'

Opluchting bij Van Nistelrooij: 'Uitstekende reactie van het team'

Met de komst van Fábio Silva, die de rest van het seizoen wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers, is PSV volgens Ruud van Nistelrooij nog niet uitgewinkeld. De trainer verwacht meer versterking.

"Ik hoop het en ik ga er ook wel van uit", aldus Van Nistelrooij, die het zelfs over één of meerdere spelers heeft.

Met de miljoenen van Cody Gakpo, Noni Madueke en Bruma is een driftige zoektocht gestart naar vervangers. Eerder deze week voerde Van Nistelrooij al gesprekken met Fábio Silva, die de door PSV gewonnen wedstrijd tegen Vitesse (1-0) bezocht om daarna zijn transfer af te ronden. "Er moesten nog details worden afgerond."

Zwaarbevochten zege

Dat de Portugese spits een zwaarbevochten zege zag van zijn nieuwe club, was volgens Van Nistelrooij eenvoudig te verklaren. Eerst het gelijkspel in Sittard, toen de transfer van Madueke en nu weer het uitvallen van aanvoerder Luuk de Jong (bij wie de schade overigens lijkt mee te vallen).

"Dat zorgt voor onrust...", merkt Van Nistelrooij na al die gebeurtenissen. "Dan wil je de week maar op één manier afsluiten."

PSV heeft meerdere buitenspelers op het oog, maar het is nog niet gelukt iemand binnen te halen. "Ze worden gevonden, maar ze moeten ook binnengehaald worden", zei Van Nistelrooij. "Ik heb alle vertrouwen dat daar iets goed gaat gebeuren."

Bekijk hieronder de reacties van Xavi Simons, Guus Til, Phillip Cocu en Kjell Scherpen:

En die mening deelde Guus Til. "Dan maar lelijk en dan maar kritiek", zei de matchwinner. "Als je wint, is het een topavond. Maar de manier waarop is niet fantastisch."

"Er zat wel wat extra druk op de wedstrijd", merkte ook Vitesse-trainer Phillip Cocu over de situatie bij zijn oude club. Nadat hij de nederlaag een plekje had gegeven, richtte hij zich tot zijn oude ploeggenoot Van Nistelrooij. "Nu kan ik hem weer alle succes wensen."

Van Nistelrooij vertelde dat als hij afgelopen week een stagiair zou hebben gehad, hij die in een paar dagen tijd alle uitersten van het trainersvak had kunnen laten zien. Des te knapper vond hij het dat PSV de zege over de streep trok. "Een uitstekende reactie van het team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl