PSV krijgt rekening gepresenteerd voor gemiste kansen: 2-2 bij Fortuna

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-PSV

Het loopt na de winterpauze nog allerminst naar wens bij PSV. De grillige Eindhovenaren hebben bij Fortuna Sittard in blessuretijd een overwinning verspeeld: 2-2.

Bij winst was PSV op de ranglijst nummer twee AZ en nummer drie Ajax gepasseerd, nu sluiten de Eindhovenaren de zestiende speelronde van de eredivisie op de vierde plaats af.

Bekijk hieronder de stand in de eredivisie en de interviews na afloop van de wedstrijd.

• NOS
    De stand in de eredivisie na speelronde 16

PSV was na rust terugkomen van een achterstand, maar in blessuretijd gaf de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij de voorsprong alsnog uit handen door een benutte strafschop van Burak Yilmaz.

Vele gemiste kansen

Met onder anderen de door Chelsea begeerde Noni Madueke in de basis en Joey Veerman andermaal op de bank (waardoor Érick Gutiérrez mocht beginnen) mocht PSV het zichzelf flink aanrekenen dat het met een achterstand de rust inging.

Fortuna-doelman Ivor Pandur pareerde inzetten van Anwar El Ghazi (één-op-één), Luuk de Jong (kopbal) en Xavi Simons (afstandsschot). De Eindhovense voorsprong leek een kwestie van tijd, maar de treffer viel aan de overkant.

Fortuna kwam vlak voor het rustsignaal verrassend op voorsprong toen Iñigo Cordoba profiteerde van vertwijfeling bij doelman Walter Benítez en verdediger Jordan Teze. De Spaanse aanvaller profiteerde en prikte de 1-0 binnen.

Fortuna viert de 1-0 tegen PSV

In de tweede helft kon PSV de zaak alsnog keren toen Fortuna met een man minder verder moest na een rode kaart voor Erdogan in de 56ste minuut. Daar viel niets op af te dingen, aangezien de Turkse middenvelder met gestrekt been op het dijbeen van De Jong was ingekomen.

PSV loerde vervolgens op de gelijkmaker en die kwam er via Simons, die na een voorzet van Teze de bal binnenkopte. Ibrahim Sangaré hielp PSV vervolgens van dichtbij aan een verdiende voorsprong.

Missers breken PSV op

De Eindhovenaren zochten vervolgens driftig naar meer goals, maar die kwamen er niet. En dat was vooral omdat De Jong (schot voor open doel) en Madueke, die zo nu en dan voor eigen succes ging in plaats van zijn ploeggenoten aan te spelen, niet hun beste middag beleefden.

Diep in blessuretijd kwamen de gemiste kansen PSV duur te staan. Fortuna kreeg een strafschop na een overtreding van Guus Til in de zestien. Yilmaz schoot vervolgens vlekkeloos raak.