NOS Voetbal

Van Nistelrooij hekelt lichtzinnigheid PSV na nieuw puntenverlies: 'Zeer pijnlijk'

Ruud van Nistelrooij vindt dat PSV zichzelf tekort heeft gedaan met het 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. De coach van de Eindhovenaren zegt dat zijn team door gemakzucht de overwinning alsnog heeft weggegeven.

"Dat je hier nog twee punten verliest is zeer pijnlijk", verwoordde hij zijn frustraties. Van Nistelrooij zag PSV zowel voor als na rust "gigantische" kansen missen, maar na de 2-1 voorsprong veranderde de houding van zijn ploeg. "We werden daarna wat te makkelijk, vond ik. Het leek met een voorsprong tegen tien man gespeeld."

"Fortuna ging alles of niets spelen. We stonden niet goed en liepen ook nog tegen een counter aan, dat mag natuurlijk nooit gebeuren. We moeten onszelf bij de tegengoals niet elke keer in de voet schieten", oordeelde Van Nistelrooij.

Van Nistelrooij na gelijkspel in Sittard: 'Ik word niet wanhopig, want dit doen we zelf'

Na het gelijkspel tegen Sparta (0-0) en nu tegen Fortuna , met tussendoor wel een bekerzege op Sparta Rotterdam, beleeft PSV een matige herstart van het eredivisieseizoen.

Toch blijft Van Nistelrooij positief. "Qua spel en beleving heb ik niet veel op de jongens aan te merken. Zoals we in de eerste seizoenshelft bij Cambuur hebben gespeeld (PSV verloor met 3-0, red.), dat heb ik nu niet gezien."

Simons vol ongeloof

Xavi Simons, de maker van de 1-1, keek vol ongeloof terug op de wedstrijd. "Dit kan gewoon niet", zei hij. "We hadden beter gefocust moeten zijn om de wedstrijd te killen. Ik heb er geen woorden voor. We geven zo die punten weg, onacceptabel."

Simons: 'Ons probleem is dat we te veel kansen missen, geen woorden voor'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl