NOS Voetbal

Transfer Weghorst naar United eindelijk rond: 'Voorrecht hier te gaan spelen'

Oranje-international Wout Weghorst is eindelijk speler van Manchester United. Na een lange onderhandelingsperiode tekende de 30-jarige Tukker een huurcontract tot het einde van het seizoen.

Met Weghorst heeft trainer Erik ten Hag zijn vurig gewenste aanvaller binnen. De Nederlandse coach van United zag Cristiano Ronaldo deze transferperiode vertrekken. De Portugees forceerde een breuk en vertrok transfervrij naar het Saudische Al-Nassr.

De komst van Weghorst had wat voeten in aarde. Zijn Engelse club Burnley had de Nederlander namelijk verhuurd aan Besiktas. De Turkse club krijgt na lang onderhandelen een afkoopsom van 2,83 miljoen euro voor het verbreken van de huurovereenkomst. Burnley verhuurt Weghorst nu meteen weer aan United.

Weghorst ziet progressie United

Weghorst liet zich op de clubsite van United uit over zijn huurtransfer. "Het is een voorrecht om bij deze club te gaan spelen. Ik heb gezien hoeveel progressie United heeft geboekt onder Erik ten Hag en kan niet wachten om bij te gaan dragen in het bereiken van onze doelen."

De spits gaat in Manchester de concurrentie aan met spelers als Anthony Martial en Marcus Rashford. "Wat er ook gebeurt de komende maanden, ik zal alles geven voor deze club."

Wout Weghorst werd tijdens het WK wereldnieuws. Hij zette Nederland in de kwartfinale tegen Argentinië in de slotseconden op 2-2 uit een fraai ingestudeerde vrije trap.

John Murtough, technisch directeur van United, prijst vooral het onverzettelijke karakter van zijn nieuwe spits. "We werden ook aangetrokken door zijn sterke persoonlijkheid en overgave aan het voetbal: dat past perfect bij de teamgeest die Ten Hag probeert te creëren."

"Wout heeft in meerdere Europese competities aangetoond zijn doelpunten te kunnen maken", vervolgt Murtough. "Zijn kwaliteiten gaan ons in het vervolg van het seizoen een extra dimensie geven."

Opgeleefd in Istanbul

Weghorst heeft in de Premier League nog weinig indruk kunnen maken. In twintig duels voor Burnley scoorde hij slechts twee keer. Bij Besiktas was de oud-speler van FC Emmen, Heracles, AZ en VfL Wolfsburg wel op dreef. Hij scoorde acht keer in zestien duels.

Ook op het WK in Qatar bewees de 1.97 meter lange spits zijn waarde. Weghorst scoorde tweemaal tegen Argentinië als pinchhitter, een rol die hij vermoedelijk ook in Manchester krijgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl