NOS Voetbal

'Weghorst naar Manchester United halen is gevaarlijke zet van Ten Hag'

Het transferverhaal van afgelopen weekend was de mogelijke overgang van Oranje-international Wout Weghorst naar Manchester United. De spits wordt momenteel door Besiktas gehuurd van Burnley, maar United-trainer Erik ten Hag zou hem in de tweede helft van het seizoen willen huren.

"Een slimme zet", zegt Arno Vermeulen in Studio Voetbal. "Ze hebben geen pinchhitter, geen speler voor Plan-B en we weten dat dat tegenwoordig heel belangrijk is. Veel clubs hebben dat probleem. Barcelona heeft hetzelfde. Die hadden Luuk de Jong beter kunnen houden. Om zo'n speler te halen die overal op loopt, is slim. Het is een kleine markt."

'Weghorst naar Manchester United halen gevaarlijke zet van Ten Hag'

Pierre van Hooijdonk ziet geen klassieke pinchhitter in de man die op het WK als invaller twee goals maakte tegen Argentinië. "Ik denk meer aan een Luuk de Jong als je een pinchhitter zoekt. Ik zie in Weghorst niet de stormram of het aanspeelpunt in de lucht. Daaromheen kan hij uitstekend fungeren, zo heeft hij op het WK laten zien."

Besiktas weet van niets

Weghorst maakte zaterdagavond de tweede goal van Besiktas tegen Kasimpasa (2-1) en vierde zijn goal uitgebreid met de fans. Hij raakte het clublogo aan, maakte een hartje en zwaaide. Een afscheid? Verschillende media dachten van wel. Besiktas liet echter weten van niets te weten.

John van 't Schip snapt een eventuele keuze van Ten Hag voor Weghorst: "Hij brengt iedere keer energie mee, waardoor er iets verandert in de aanval." Daar is Ibrahim Afellay het mee eens: "Het is een speler die je brengt als je iets wil forceren."

"Ze hebben geen echte spits bij United", weet Vermeulen. "Het is wat dat betreft een beetje armoede. Ze hebben allemaal aanvallers die liever van de zijkant komen. Ze willen er in ieder geval een echte spits bij."

Een nieuwe rubriek in Studio Voetbal: de Muurligger, een gesproken column van schrijver en columnist Hugo Borst. De eerste editie gaat over Wout Weghorst.

De Muurligger: alles is schijn bij Wout Weghorst

"Ik vind het best wel een gevaarlijke zet van Ten Hag", zegt Van Hooijdonk. "Hij haalt een Nederlander die ook nog eens in Engeland heeft gespeeld, bij Burnley, en daar niet de pannen van het dak speelde. Hij heeft twee goals gemaakt en is gedegradeerd. Dan heb je wel meteen een stempel daar."

"Daar heeft Weghorst maling aan", aldus Vermeulen. Van Hooijdonk: "Als Manchester United mij zou willen hebben, zou ik daar ook maling aan hebben."

Kijk hieronder naar Eindsignaal over Hachim Mastour (door Frank Heinen) en naar gesprekken over de positie van Alfred Schreuder bij Ajax en de aanstelling van Nigel de Jong als directeur topvoetbal bij de KNVB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl