Wout Weghorst
NOS Voetbal

Besiktas bevestigt vertrek Weghorst; niets staat United-transfer in de weg

De transfer van Wout Weghorst naar Manchester United is weer een stap dichterbij. Het Turkse Besiktas heeft op de clubsite het vertrek van de spits aangekondigd. Het huurcontract met Burnley, waar Weghorst onder contract staat, is ontbonden.

Besiktas ontvangt daar 2,83 miljoen euro voor, in eerste instantie van Burnley. Dat bedrag zal dan - als het goed is - weer vergoed worden door Manchester United wanneer die club Weghorst presenteert als winterse aanwinst op huurbasis. Dat zal waarschijnlijk snel gebeuren.

Vrijdagmiddag bevestigde United-coach Erik ten Hag de naderende transfer op een persconferentie in aanloop naar de derby tegen Manchester City. "Ik denk dat we dicht bij het vastleggen van Weghorst zijn, maar hij is niet beschikbaar voor de wedstrijd van zaterdag."

Manchester United is door het vertrek van Cristiano Ronaldo naar het Saudische Al-Nassr op zoek naar een extra optie in de voorhoede. De selectie herbergt met Marcus Rashford, Antony, Anthony Martial en Jadon Sancho vooral buitenspelers, hoewel Rashford de laatste weken goed rendeert als spits.

Pinchhitter of vaste spits?

Het is de vraag welke rol voor Weghorst is weggelegd bij United en of hij de concurrentiestrijd met Rashford kan winnen. De kans bestaat dat de Oranje-international genoegen moet nemen met een rol als breekijzer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl