NOS Voetbal

Pelova van Ajax naar Arsenal: 'Een van opwindendste talenten in voetbal'

Victoria Pelova verruilt de Ajax-vrouwen voor Arsenal. De Oranje-international speelde sinds 2019 in Amsterdam en treft in Londen Vivianne Miedema, die in december een kruisbandblessure opliep.

De overgang hing al een tijdje in de lucht en werd vrijdag afgerond. De aanvallende middenvelder kwam bij Ajax tot 86 wedstrijden, waarin ze 14 doelpunten maakte.

Op de website van Ajax vertelt ze over haar transfer. "Ik besef het nu nog niet, maar zodra ik in het vliegtuig stap, komen de tranen misschien. Het afgelopen halfjaar was geweldig. Het team was zo leuk, de jonkies zijn zo leuk, alles klopte gewoon. Ik heb elke minuut genoten, zelfs op trainingen. Ik ga mijn teamgenoten enorm missen."

Pelova debuteerde in januari 2018 voor het Nederlands elftal, waarmee ze naar een WK, een EK en de Olympische Spelen ging. Ze kwam tot dusver tot 31 interlands.

De trainer van Arsenal, Jonas Eidevall, is vol lof over Pelova. "Ik vind haar een van de opwindendste jonge speelsters in het voetbal. Ze gaat extra dynamiek en energie aan ons middenveld toevoegen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl