NOS Voetbal

Deschamps na bereiken WK-finale in illuster rijtje: 'Nog één laatste stap te gaan'

"Het was een geweldige wedstrijd. Er is trots, er is emotie, en er is nog één laatste stap te gaan", sprak bondscoach Didier Deschamps na de 2-0 zege op Marokko in de halve finale van het WK. "We gaan voor de wereldtitel."

De Franse bondscoach zag zijn ploeg voor de tweede keer op rij de WK-finale bereiken. Vier jaar geleden stond hij in Rusland ook aan het roer bij Les Bleus, die toen de wereldtitel veroverden door Kroatië in de finale met 4-2 te verslaan. Zondag wacht Argentinië.

Deschamps, als speler wereldkampioen in 1998, is de zesde coach die twee keer de WK-finale heeft gehaald. Zijn voorgangers: Vittorio Pozzo (Italië in 1934 en 1938), Helmut Schön (West-Duitsland in 1966 en 1974), Mário Zagallo (Brazilië in 1970 en 1998), Franz Beckenbauer (Duitsland in 1986 en1990) en Carlos Bilardo (Argentinië in 1986 en 1990).

Alleen Pozzo wist de wereldtitel beide malen te veroveren.

Hernandez denkt aan broer

Theo Hernandez zette de Fransen al na vijf minuten op voorsprong tegen Marokko. "Twee WK-finales op rij spelen is een ongelooflijk moment. Het was zwaar, maar we hebben de klus geklaard."

De Franse president Emmanuel Macron juicht na het laatste fluitsignaal

"We zullen alles geven om de finale ook te winnen", aldus de verdediger, die zei in gedachten bij zijn broer te zijn. Voor Lucas Hernandez was het WK al na de eerste wedstrijd tegen Australië voorbij door een knieblessure.

Trotse president

Ook de Franse president Emmanuel Macron zat in het Al Bayt-stadion in Al Khor. "Onze landgenoten hebben vreugde nodig en sport, en in het bijzonder voetbal, biedt dat. Ik voel me nu veel beter dan anderhalf uur geleden", zei hij na de wedstrijd.

"We hebben geleden, maar we zagen een geweldig team. Veel dank aan onze coach en aan dit team, dat een mix is van verschillende generaties. En dat is geweldig. Dit Franse team maakt me erg trots. We nemen de wereldbeker weer mee naar huis", aldus de tevreden president.

Macron bezocht na de wedstrijd nog de kleedkamers van zowel Frankrijk als Marokko. De Franse president zou naar verluidt Sofyan Amrabat hebben geprezen als "beste middenvelder van het toernooi".

Bekijk de samenvatting en reacties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl