AFP
NOS Sport

Belg Abdi gaat in Rotterdam Europees marathonrecord weer aanvallen

Marathonloper Bashir Abdi staat komend jaar weer aan de start van de marathon in Rotterdam. De Belg met Somalische roots wil daar in april een poging wagen zijn eigen Europees record te verbreken. Bij de marathon van Rotterdam in 2021 zette hij dat record op 2.03.36.

"Ik heb van deze race genoten. Iedereen riep mijn naam. Kippenvel! Rotterdam is voor mij dé marathon, mijn thuismarathon," zei hij toen na zijn zege.

Negende marathon

De 33-jarige Abdi gaat zijn negende marathon lopen en zijn vierde in Rotterdam. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn favoriete marathon mij vanwege het snelle parcours, het uitbundige publiek en de voortreffelijke organisatie de beste mogelijkheden biedt."

Abdi duikt onder Europees record in jubileumeditie marathon Rotterdam

Dit jaar won de Nederlander Abdi Nageeye in Rotterdam, mede dankzij de Belg, die hem flink hielp. In de slotfase spoorde Bashir Abdi de Nederlander aan om een gat naar de kopgroep te dichten.

Daarmee betaalde Bashir Abdi zijn vriend Nageeye terug voor zijn hulp bij de Olympische Spelen in Tokio een jaar eerder. In de slotfase van de race in Tokio spoorde Nageeye, die het zilver zou winnen, juist de Belg aan om er nog een eindsprint uit te persen. Het leverde Bashir Abdi de bronzen medaille op.

ANP
2021: Abdi Nageeye pakt zilver op de olympische marathon, Bashir Abdi brons

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl