NOS Voetbal

Dumfries kijkt niet alleen naar Messi: 'Duel wordt niet gewonnen door één speler'

Met een doelpunt en twee assists was Denzel Dumfries zaterdagmiddag de gevierde man bij Oranje tijdens de zege op de Verenigde Staten (3-1) in de achtste finales van het WK voetbal. Daarmee viel er ook een last van zijn schouders.

"Mijn mooiste avond moet nog komen", is de rechtsback stellig richting de kwartfinale van vrijdag tegen Argentinië. "Misschien komt het omdat we één doel hebben. En dat is groter dan de achtste finales."

Messi

De 26-jarige Dumfries benadrukt meerdere keren dat hij vooruitblikt op een duel met Argentinië. En niet op een confrontatie met Lionel Messi, de speler waar alles om draait bij de tegenstander. De speler die Argentinië bij zijn vijfde WK-deelname weer eens wereldkampioen wil maken.

"De wedstrijd wordt niet gewonnen door één speler", aldus Dumfries. Hij heeft geen boodschap aan de sentimenten rond Messi op diens laatste WK. "Wij hebben ook een missie: de harten van Nederland vervullen. Dat is het enige waar wij hiervoor zijn."

"We hebben een doel. We hebben veel kwaliteiten in de ploeg zitten. Er is veel ruimte voor verbetering, maar ik denk dat we de stijgende lijn te pakken hebben", vervolgt Dumfries "Uiteraard moet het beter."

Een dagje rust heeft hem goed gedaan. Om ook nog even na te genieten van zijn heldenrol tegen de VS. "Ik denk dat het ook wel even mag", vindt de verdediger. "Je bent continu aan het pieken. Wedstrijd na wedstrijd en ook training na training."

Druk op Dumfries

Mentaal was het ook zwaar geweest, liet hij eerder al merken over de eerste weken op het WK. Over de hulp van zijn sportpsycholoog praat hij openlijk.

"De groepsfase was goed voor ons als team. Maar goed, je wil belangrijk zijn voor de ploeg. Fijn dat je dat kan zijn, er zat wel druk op. Je denkt al een jaar over het WK", erkent Dumfries. "Ik heb een sportpsycholoog sinds ik bij Sparta zit."

"Iedereen kampt wel eens met een periode waarin het zwaar is. Ik kan het iedereen aanbevelen, op zoek te gaan naar iemand waarop je kunt terugvallen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl