Lionel Messi, de Argentijnse superster
NOS VoetbalAangepast

Dagboek Doha: tussen peloton van lenzen sjokt Messi lekker door richting Oranje

  • Thierry Boon

    Redacteur in Qatar

  • Thierry Boon

    Redacteur in Qatar

De ogen van de voetbalwereld zijn gericht op het WK in Qatar. In het gevolg van de absolute wereldsterren en in de kantlijn van het grote nieuws schrijft NOS-redacteur Thierry Boon dagelijks over wat hij meemaakt in Doha.

Op loopafstand van het Nederlandse basiskamp, één rotonde verder om precies te zijn, bereidt Argentinië zich voor op de kwartfinale van vrijdag. Liefst vijftien minuten lang zijn we welkom bij de training, waar het volgende opvalt.

De enorme gekte

Alsof Lionel Messi hier is, zo druk is het. Op elke plek langs het trainingsveld, staat wel een cameraman of fotograaf. Daarachter de verslaggevers en daar weer achter de schrijvende pers.

Zonder te overdrijven: het vijfvoudige van wat er normaal gesproken, even verderop dus, bij Oranje langs de lijn staat. De Argentijnse journalisten begroeten elkaar met een knuffel en een kus. Ook dat zie je bij het Nederlandse kamp niet vaak.

Bekijk het videoverslag van de training van de Argentijnen:

En als je even niet oplet, ben je plots figurant in een of andere live voetbaltalkshow. Het mag dan een kwartiertje training van niks zijn met voornamelijk de warming-up; de reporters doen gewoon live verslag van de training.

Met hun camera, telefoon, microfoon of andere technische hoogstandjes.

Hip kortgeschoren kapsel

Natuurlijk zoomt iedere lens in op de benen van Lionel Messi. De wonderbenen die, zo hopen de Argentijnen, afscheid van het WK-toneel nemen met de wereldbeker.

Er moet flink worden ingezoomd om de 35-jarige superster goed in beeld te krijgen. De voetballers staan, na wat gepiel met de bal gevolgd door een kort groepspraatje, helemaal aan de andere kant van het veld.

En dan blijken de Argentijnen erg op elkaar te lijken. Gebruinde benen, tatoeages, hip kortgeschoren kapsel en donker haar. Veel trainen in een shirt zonder mouwen, zoals Lisandro Martínez of Nico Tagliafico. Messi niet.

Zijn mouwen lijken zelfs te groot.

Lionel Messi op de training van Argentinië voor het duel met Oranje

Er staan wat rode poortjes, waar de spelers zichzelf zonder bal door moeten slalommen, alvorens wat korte kaatsoefeningen te doen. Op wandeltempo gaat Messi door de poortjes. Koppie naar beneden.

Het kaatsen gaat ook al niet veel sneller. Een paar meter verderop, in een ander groepje, gaat het er bij ex-Ajacied Tagliafico toch iets fanatieker aan toe. Ach, waarom zou Messi ook. Vrijdagavond, dan moet hij er staan.

"Chicos, ultimo minuto!" Ah, nog een minuut, vertelt de perschef, en dan moeten wij pottenkijkers weer gaan. Misschien nog één kleine glimp van de - door velen als buitenaards bestempelde - voetbalkwaliteiten van Messi? Nog eentje dan?

Het antwoord is nee. Terwijl de journalisten worden gesommeerd om het veld te verlaten, sjokt Messi door. Krachten sparen voor vrijdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl