Lionel Messi
NOS Voetbal

Messi kijkt al naar duel met Oranje: 'Komt weer een moeilijke stap aan'

Drie wedstrijden scheiden Lionel Messi van zijn ultieme droom: wereldkampioen worden met Argentinië. Daarvoor moet hij vrijdag eerst afrekenen met Oranje, zijn aankomende tegenstander op het wereldkampioenschap.

In de eeuwige discussie wie de beste Argentijn ooit is, passeerde hij met zijn openingstreffer tegen Australië (2-1) in elk geval zijn illustere landgenoot Diego Maradona alvast op de lijst van WK-topscorers. "Maar we zijn door, dat is het belangrijkste."

Omdat Argentinië verzuimde afstand te nemen, kreeg Australië in de slotfase nog kansen om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat werd volgens Messi deels veroorzaakt door vermoeidheid, aangezien hij woensdag nog met zijn land tegen Polen had gespeeld.

Vermoeid Argentinië

"Het was een zware wedstrijd, een zware dag", aldus Messi. "We hadden heel weinig tijd om te rusten. We waren moe. Het was een heel fysieke wedstrijd. We zijn blij met deze overwinning en een nieuwe stap voorwaarts."

Bekijk hieronder de samenvatting van Argentinië-Australië:

Argentinië wist al meteen dat Nederland de volgende tegenstander zou zijn. "We hebben weer een stap gezet en nu komt er weer een moeilijke aan", realiseerde Messi zich, die in 2014 in de halve finale na strafschoppen te sterk was voor Oranje.

De kansen die Australië kreeg, zullen de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal hoop geven voor het duel van aanstaande vrijdag (20.00 uur).

Australië trots

"We hadden een grote kans aan het eind om nog gelijk te maken", zag blikte de Australische coach Graham Arnold terug. "Ik moet heel, heel trots zijn op de jongens. Ik hoop dat iedereen in Australië respect heeft voor wat we bereikt hebben en ook trots is op ons."

De plek in de achtste finale was een evenaring van de beste prestatie ooit van de 'Socceroos' op een WK.

Mentor Guus Hiddink heeft een advies voor de Australische bondscoach Graham Arnold:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl