NOS Voetbal

Van Gaal ondanks kwartfinaleplek kritisch: 'Moet nog veel beter'

Oranje staat in de kwartfinales van het WK, maar om nog verder te komen, eist Louis van Gaal meer van zijn spelers. "We gaan tegen sterkere tegenstanders spelen", zei de bondscoach. "Dan moeten we meer balbezit hebben, balbezit beter uitvoeren en minder balverlies lijden. Dat is jammer. Ze scoren door balverlies van ons."

Van Gaal was vooral ontevreden over de eerste helft en verving daarom middenvelders Marten de Roon en Davy Klaassen, die beiden veel balverlies leden, al in de rust. "De tweede helft was beter", zei Van Gaal. "Maar het moet nog veel beter. Gakpo deed het goed op tien."

Van Gaal had natuurlijk ook goede dingen gezien. "We hebben in de eerste helft twee schitterende doelpunten gemaakt, uit de omschakeling. We hebben provocerende pressing gespeeld om ze te lokken. Het was top bij balbezit van de tegenstander en in de omschakeling naar het balbezit van de tegenstander."

Louis van Gaal

"De tweede helft was het in balbezit beter", ging Van Gaal verder. "We maken nog een goal van wingback naar wingback. Ongelooflijk. Daar ben ik heel trots op. Alleen kunnen we nog veel beter."

Op de persconferentie gaf Van Gaal aan trots te zijn op 'Man of the Match' Denzel Dumfries. Hij gaf hem zelfs een zoen om dat te tonen.

Nog drie keer winnen en Oranje is wereldkampioen, met Argentinië of Australië vrijdag als tegenstander. "Zo simpel is het", zei de bondscoach. "Nu waarschijnlijk Argentinië, al moet je Australië niet onderschatten. Ik moet het nog zien. In 2014 was Australië onze lastigste tegenstander."

Van Gaal deed tot besluit een oproep aan de fans. "Ik zou het prettig vinden als het hele land achter ons ging staan." Daarmee doelde de bondscoach vooral op de fans in het stadion. "We hebben nu vier wedstrijden gespeeld en vier keer waren onze fans in de minderheid. Het zij zo."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl