NOS Voetbal

Oranje treft het Argentinië van Messi, die tegen Australië zijn klasse toont

Nederland neemt het vrijdag in de kwartfinale van het wereldkampioenschap op tegen de Argentijnen. Aan de hand van Lionel Messi wisten ze het strijdlustige Australië nog betrekkelijk probleemloos van zich af te schudden: 2-1.

Weer treft Van Gaal dus Messi op het WK. Net als in 2014, toen Argentinië in de halve finale na strafschoppen te sterk was voor Oranje.

Nederland kreeg destijds zijn kansen. En het geloof is er ook zeker dat er nu ook wat te halen valt. Argentinië verloor immers zijn openingswedstrijd van Saudi-Arabië, waarna er flink getwijfeld werd aan het team en de rol van Messi. In de laatste groepswedstrijd tegen Polen miste de aanvoerder zelfs een penalty.

Kwetsbaar Argentinië

En ook tegen Australië was de wereldkampioen van 1986 toch eventjes kwetsbaar. Craig Goodwin (ex-Sparta) zorgde in de slotfase met een van richting veranderd voor de aansluitingstreffer, waarna ook de opstomende back Aziz Behich (ex-PSV) gevaar stichtte.

En keeper Emiliano Martínez haalde een paar keer rare capriolen uit, maar in de extra tijd voorkwam hij de gelijkmaker van Garang Kuol.

Maar aan de andere kant leunde Argentinië natuurlijk ook op de klasse van Messi, die zijn WK-vloek doorbrak door eindelijk eens te scoren in een knock-outwedstrijd op de eindronde. Het was eigenlijk niet eens een kans, dat ene hoogtepunt in de eerste helft. Maar door een woud van benen mikte hij raak.

Bekijk hieronder de doelpunten:

Argentinië klaagde over vermoeidheid, omdat amper drie dagen eerder in de zware wedstrijd tegen Polen de groepswinst was veiliggesteld. En de Australiërs gaven al aan zich kapot te willen vechten voor een plek in de kwartfinale, dat zou de eerste zijn in de historie van het land.

De ervaren keeper Mathew Ryan ging echter grof in de fout. Julián Álvarez ontfutselde hem de bal en schoot binnen.

Blauw-witte zee

Argentinië miste de kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, met als grootste misser een afzwaaier van Lautaro Martínez vlak voor tijd. Maar het zal ze goed doen dat Messi bij vlagen weer het plezier uitstraalde en met gevaarlijke dribbels impulsen gaf aan het spel van zijn land en bijna nog fraai een tweede goal maakte.

Behalve een hongerige Messi kan Nederland vrijdag om 20.00 uur in het Lusail Iconic Stadium een blauw-witte zee van Argentijnse fans verwachten. Ze laten zich weer luidkeels horen, nu de ploeg na een stroeve start het vertrouwen weer lijkt te hebben herwonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl