AFP/NOS
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 6/12: CPB-prognose koopkracht • Laatste twee achtste finales op WK

Goedemorgen! Het Centraal Planbureau komt met een nieuwe prognose over de koopkracht en op het WK in Qatar staan de laatste twee achtste finales op het programma.

Het weer: veel bewolking, maar af en toe ook zon. In de loop van de dag vallen er vanuit het noorden een paar buien. Het wordt 5 tot 8 graden.

weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Centraal Planbureau komt met een nieuwe prognose over de koopkracht in Nederland. Daarin wordt voor het eerst rekening gehouden met het energieprijsplafond en de andere kabinetsmaatregelen met betrekking tot de koopkracht.
  • Op het WK in Qatar worden de laatste twee achtste finales gespeeld: om 16.00 uur speelt Marokko tegen Spanje en om 20.00 uur staan Portugal en Zwitserland tegenover elkaar. De wedstrijden zijn live te volgen op NPO 1 en in een livestream en liveblog op NOS.nl en in de app.
  • De EU-ministers van Financiën bespreken het voorstel van de Europese Commissie om subsidies voor Hongarije te bevriezen tot het land laat zien dat het de rechtsstaat herstelt en corruptie bestrijdt.

Wat heb je gemist?

Ruim een derde van de daders van seksuele uitbuiting gaat binnen twee jaar opnieuw over de schreef, meldt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. De resocialisatie van deze groep moet beter, staat in het rapport. Bij de reclasseringsorganisaties is ook te weinig kennis over de vaak jonge veroordeelden. Reclassering Nederland zegt alleen een rol te kunnen spelen als een rechter toezicht oplegt. Maar in de praktijk gebeurt dat bijna nooit.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Afgelopen nacht was de Sint op pad om pakjes te bezorgen. De afgelopen weken waren ook alle hulpsinten druk met de voorbereidingen:

Ook topdrukte voor hulpsinten: 'We zijn al drie weken aan het knallen'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl