Kirstie Alley in 2007
NOS Nieuws

Cheers-actrice Kirstie Alley (71) overleden

De Amerikaanse actrice Kirstie Alley is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat schrijven de kinderen van Alley in een bericht op haar Twitterpagina. Ze overleed aan kanker die recent bij haar was vastgesteld.

"Hoe iconisch ze ook op het scherm was, ze was nog fantastischer als moeder en grootmoeder", schrijven True en Lilly Parker.

Alley was vooral bekend als Rebecca Howe in de populaire tv-serie Cheers, die zich grotendeels afspeelde rondom en in de gelijknamige bar in de Amerikaanse stad Boston.

Grote doorbraak

Na wat kleine rollen in tv-series tegen het einde van de jaren zeventig maakte Alley in 1982 haar filmdebuut in de film Star Trek II: The Wrath of Khan. Vervolgens kreeg ze in 1985 lof voor haar rol in de serie North and South over de Amerikaanse burgeroorlog, waarin ze een vrouw speelde die streed voor de afschaffing van slavernij.

Haar grote doorbraak kwam in Cheers, waarin ze pas in 1987, in het zesde seizoen van de populaire serie, voor het eerst te zien was. Er kwam een plek vrij voor haar in de cast door het vertrek van actrice Shelley Long, die serveerster Diane Chambers speelde.

Het personage van Alley werd de nieuwe manager van de bar. Ze speelde tot het laatste seizoen in 1993 in de serie. Ze kreeg voor haar rol in Cheers in 1991 zowel een Golden Globe als een Emmy.

Bekijk hier een fragment uit Cheers en de succesvolle film Look who's talking:

Cheers-actrice Kirstie Alley overleden

Twee jaar later kreeg ze ook nog een Emmy voor haar rol in de tv-film David's Mother. Ze was toen door met name haar rol in Cheers al bekend bij het grote publiek. Ze werd nog populairder als moeder in de komische Look Who's Talking-films, die commercieel succesvol waren.

Ze speelde in die films samen met onder anderen John Travolta. Op Instagram betuigt Travolta zijn eer aan Alley, met wie hij naar eigen zeggen "een van de meest speciale relaties ooit" had. "Ik weet dat we elkaar weer zullen zien." In 1995 kreeg Alley een ster op de prestigieuze Hollywood Walk of Fame.

De afgelopen jaren verscheen Alley voornamelijk in reality- en celebrityshows. Zo deed ze eerder dit jaar nog mee aan de Amerikaanse versie van The Masked Singer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl