Foto's van de slachtoffers bij de rechtbank
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Nabestaanden steekincident Almelo tegen verdachte: 'Was dit een nieuwe kick?'

In de strafzaak tegen de Almelose kruisboogschutter Kenzo K. (30) hebben nabestaanden vandaag slachtofferverklaringen voorgedragen. Bij het drama in september vorig jaar werden twee vrouwen van 70 en 52 jaar met in totaal 26 messteken om het leven gebracht in een flatwoning in Almelo.

Een verpleegkundige wist te ontkomen, maar raakte door een val zwaargewond. De verdachte schoot daarna vanaf zijn balkon met een kruisboog op politieagenten. Hij werd neergeschoten door het arrestatieteam en lag een maand in coma.

Het incident leidde tot veel beroering in de omgeving. Anderhalve week na het incident liepen honderden mensen mee in een stille tocht door Almelo.

In plaats van dat ik in de armen van mijn moeder lig, zit ik hier met jou.

Zoon van een van de slachtoffers

K. zegt zich niets meer van de steekpartij in de woning van zijn 70-jarige onderbuurvrouw en haar nicht te kunnen herinneren, maar dat vinden de nabestaanden ongeloofwaardig. Ze wezen tijdens hun spreekrecht op het drugsgebruik van K. "Door drugs was je steeds op zoek naar een nieuwe kick. Was de moord op mijn zus en tante een nieuwe kick voor jou?", vroeg de broer van het jongste slachtoffer zich af.

"Ik bel mijn moeder nog weleens, in de hoop dat ze opneemt", vertelde de dochter van een van de slachtoffers, aldus RTV Oost. "Ik ben niet alleen mijn moeder kwijt, maar ook mijn allerbeste vriendin. Niemand kent mij beter dan zij. Ik heb het gevoel dat de helft van mij is verscheurd."

"Ik wil haar warme knuffels voelen, zoals alleen moeders die kunnen geven. Ik wil haar glimlach zien, mooier dan de mooiste bloem op de wereld", zei de zoon tegen de verdachte. "In plaats van dat ik in de armen van mijn moeder lig, zit ik hier met jou."

Morgen komt het Openbaar Ministerie met de strafeis. De rechtbank en het OM zeggen te hopen dat K. in zijn laatste woord de nabestaanden nog tegemoetkomt met antwoorden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl