Stille tocht voor doodgestoken vrouwen Almelo
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Honderden mensen bij stille tocht slachtoffers steekpartij Almelo

Enkele honderden mensen hebben vanavond in Almelo meegelopen met een stille tocht om de twee vrouwen te herdenken die anderhalve week geleden werden doodgestoken.

Een 70-jarige vrouw en haar 52-jarige nicht kwamen op 17 september om het leven toen zij werden neergestoken in een flatwoning aan de M. Th. Steynstraat in Almelo.

De 28-jarige verdachte in deze zaak ligt in het ziekenhuis. Hij werd neergeschoten door een arrestatieteam. De man woonde ook in de flat en stond na de steekpartij met een kruisboog op zijn balkon en schoot daarmee op de politie.

Deelnemers aan de tocht liepen met spandoeken en foto's van de slachtoffers:

Stille tocht Almelo voor slachtoffers kruisboogincident

Volgens de advocaat van de familie willen de nabestaanden met deze stille tocht hun dierbaren herdenken, maar ook hun machteloosheid uiten, meldt RTV Oost.

Armeense gemeenschap

De stille tocht begon rond 18.30 uur vanuit de Paganinistraat, waar het 52-jarige slachtoffer woonde. De route kwam vervolgens ook langs de M. Th. Steynstraat, waar de steekpartij plaatsvond.

De twee vrouwen maakten deel uit van de Armeense gemeenschap in Almelo. Ze waren lid van AGBU Holland, een non-profitorganisatie die zich inzet voor Armenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl