Dirk van Duijvenbode
NOS Sport

Van Duijvenbode door met een van hoogste gemiddelden ooit, Noppert treft Van Gerwen

Danny Noppert en Michael van Gerwen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het Players Championship Finals, het laatste grote toernooi voor het WK darts, waarin ze zondag elkaar treffen. Ook Dirk van Duijvenbode is door.

Noppert begon beroerd aan zijn partij tegen de Canadees Matt Campbell en keek al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Dankzij enkele hoge finishes (hij gooide onder meer 156, 116 en 104 uit) kon de als negende geplaatste Fries de partij toch met 10-9 naar zich toetrekken.

Eerder op de dag was Noppert nog veel te sterk voor James Wade geweest: 6-1. Van Gerwen klopte de Schot Cameron Menzies (6-4) en de Belg Dimitri Van den Bergh (10-6). De Brabander is na een matig jaar slechts als 22ste geplaatst.

Van Duijvenbode gooit op twee na hoogste gemiddelde ooit

Dirk van Duijvenbode gooide een torenhoog gemiddelde van 112,05 in zijn achtste finale tegen Ryan Searle. Dat was het hoogste gemiddelde ooit bij het Players Championship. Sterker, in wedstrijden van ten minste 19 legs waren alleen Michael van Gerwen en Phil Taylor ooit productiever met drie pijlen.

Dat was nodig ook, want de Engelsman - vorig jaar nog finalist in Minehead - nam een 7-3 voorsprong. Maar Van Duijvenbode trok met 10-9 aan het langste eind.

Een ronde eerder had Van Duijvenbode overtuigend van de Noord-Ier Daryl Gurney gewonnen: 6-1.

Van Duijvenbode treft morgen in de kwartfinales in Minehead de als vijfde geplaatste Engelsman Rob Cross. De andere kwartfinales gaan tussen de Engelsman Callan Rydz en Jonny Clayton uit Wales en tussen Luke Humphries en Scott Willams of Joe Cullen, allen uit Engeland.

Jermaine Wattimena en Martijn Kleermaker werden in de achtste finales uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl