Raymond van Barneveld baalt in zijn partij tegen Michael Smith bij de Grand Slam of Darts
NOS SportAangepast

Van Barneveld knokt, maar eindigt stuntweek zonder prijs: 'Dit komt wel aan'

De opmars van Raymond van Barnveld bij de Grand Slam of Darts is in de halve finales een halt toegeroepen door de Brit Michael Smith. De winnaar van het majortoernooi in 2012 verloor in Wolverhampton van de nummer vier van de wereld: 12-16.

Schrale troost voor 'Barney': zijn nederlaag was tegen de latere winnaar van het toernooi. Smith won de finale met overmacht van zijn landgenoot Nathan Aspinall: 16-5.

Van Barneveld liet deze week zien dat hij het topniveau echt nog in zich heeft. De Hagenaar won in de groepsfase onder anderen van Gerwyn Price (de nummer één van de wereld) en Dave Chisnall (14). Hij schakelde vervolgens in de knock-outfase routinier Simon Whitlock (29) uit en was na een comeback wederom te sterk voor Price.

Als vanouds

De vijfvoudig wereldkampioen gooide in de ramvolle Aldersley Leisure Village soms weer als vanouds, al kende hij in zijn halve eindstrijd tegen Smith net als in de kwartfinales tegen Price een koude start.

Van Barneveld kwam tegen Smits snel op een 5-0 achterstand, maar bleef knokken en bracht in de twintigste leg de partij in evenwicht (10-10). Hij hield Smith vervolgens goed bij, maar een gemiste dubbel 16 op 12-13 gaf de doorslag.

Smith, die in totaal zeventien keer de maximale score van 180 gooide tegenover negen keer voor 'Barney', brak Van Barneveld vervolgens en trok de partij resoluut naar zich toe.

Reactie Van Barneveld

Kort na afloop kon Van Barneveld bij Viaplay nog niet nagenieten van zijn verrassend halvefinaleplaats. "Daar heb ik nu niets aan. Ik was bezig om dit toernooi te winnen", baalde hij. "Ik voelde me vandaag onwijs goed, echt heel erg goed. Dan komt deze nederlaag wel even aan. Het was een slechte wedstrijd van mij."

Michael Smith

De Grand Slam of Darts is voor de topdarters het een-na-laatste toernooi van belang voor de start van het wereldkampioenschap in Londen (15 december tot en met 3 januari).

De Players Championship Finals in Minehead (25-27 november) geldt volgende week als generale repetitie, waar twaalf Nederlanders acte de présence (met ook onder anderen weer Van Barneveld) geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl