Raymond van Barneveld schreeuwt het uit
NOS Sport

Van Barneveld stunt tegen nummer één van de wereld: 'Wat is hier gebeurd?'

Raymond van Barneveld staat in de halve finales van de Grand Slam of Darts. De vijfvoudig wereldkampioen verrast dit majortoernooi vriend en vijand en was vrijdagavond in de kwartfinale in Wolverhampton te sterk voor Gerwyn Price, de nummer één van de wereld: 16-13. Zondag speelt Van Barneveld zijn halve finale.

De partij ging aanvankelijk gelijk op. Barneveld, die Price in de groepsfase ook al had verslagen, verloor weliswaar zijn eerste leg, maar brak direct terug. Bij een stand van 3-3 nam de Welshman echter een sprint en liep snel uit naar 3-8.

Van Barneveld kwam ijzersterk terug, won zeven legs op rij en gooide ook nog eens 157 uit. De 55-jarige 'Barney' behield vervolgens zijn voorsprong. Bij een stand van 15-13 brak hij Price opnieuw om de winst binnen te slepen.

In de achtste finales van de Grand Slam of Darts won Van Barneveld donderdagavond na een meeslepend gevecht van de Australiër Simon Whitlock. Zaterdagavond werkt Michael van Gerwen overigens zijn kwartfinale af, tegen de Brit Luke Humphries.

'Aardig staan darten'

Na zijn zege kon Van Barneveld het zelf haast niet geloven. "Wat is hier gebeurd?", zei hij verbouwereerd bij Viaplay. "Ik miste kansen, maar ik wilde gewoon niet opgeven."

"Ik denk dat ik aardig heb staan darten", vervolgde hij met gevoel voor understatement. "Ik heb dit te danken aan mensen om me heen die in me geloven. We hebben er samen keihard aan gewerkt om weer aan de top te komen. Ik ben ongelofelijk trots."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl