Michael van Gerwen
NOS Sport

Slordig begin nekt Van Gerwen, Nederlandse hoop nu gevestigd op Van Barneveld

Raymond van Barneveld is de enige overgebleven Nederlander in de Grand Slam of Darts. Voor Michael van Gerwen werd de kwartfinale namelijk het eindstation.

Alleen na de eerste leg was er een voorsprong voor Van Gerwen, als nummer drie van de wereld de hoogst geplaatste speler die nog over was in het toernooi. Daarna gaf Luke Humphries hem geen kans meer (10-16), al wekte de Engelsman nog wel een paar keer de schijn.

Halve finales (zondag)

RAYMOND VAN BARNEVELD - Michael Smith
Nathan Aspinall - Luke Humphries

Maar steeds als Van Gerwen aan een serieuze inhaalslag leek begonnen, kwam Humphries met fraaie uitgooien op de proppen. Na een finish van 167 in de negende leg (bij 3-5), was ook de uitgooi van 132 (op 7-9) een zeer belangrijke.

Van Gerwen liet met name in het begin heel wat kansen liggen, wat hem zuur opbrak in het vervolg van de partij. Humphries treft nu Nathan Aspinall, die Alan Soutar (16-12) terugwees.

Barney tegen Smith

In de andere halve finale treft Van Barneveld zondag Michael Smith, de nummer vier van de wereld.

De 55-jarige 'Barney' dringt door zijn opmars weer de mondiale topvijftig binnen. En dat na zowel in de poulefase als in de kwartfinales een overwinning op Gerwyn Price, de beste darter van dit moment.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl