NOS Sport

Snelle nederlaag 'Barney' na stuntweek, beschermde WK-status wel dichtbij

Raymond van Barneveld is na zijn stuntweek bij de Grand Slam of Darts al in de eerste ronde van de Players Championship Finals uitgeschakeld. Dat is het laatste grote dartstoernooi voor het WK, dat op 15 december begint in Londen.

'Barney' verloor met 6-4 van de Belg Kim Huybrechts. Michael van Gerwen is wel door. Hij won, zonder zijn beste spel te spelen, van de Engelsman Ryan Meikle: 6-3.

Barney kwam 2-0 achter, maar herstelde zich goed. Bij een 4-3 achterstand miste hij in zijn eigen leg twee dubbels, die break kostte hem uiteindelijk de wedstrijd.

Een beschermde status op het WK is voor 'Barney' ondanks zijn uitschakeling wel wat dichterbij gekomen. Hij staat virtueel op plek 32 van de ranking. De eerste 32 spelers gaan op het WK direct door naar de tweede ronde.

Alleen Jermaine Wattimena, Ryan Joyce en Martijn Kleermaker kunnen nog roet in het eten gooien voor Van Barneveld door de finale te halen in Minehead.

Nederlands succes

Behalve voor Van Gerwen was er meer Nederlands succes. Ook Wattimena, Danny Noppert, Martijn Kleermaker en Dirk van Duijvenbode overleefden de eerste ronde.

Met name van Kleermaker was dat een knappe prestatie. Hij versloeg Nathan Aspinall, de nummer acht van de wereld. Zelf staat Kleemaker 44ste.

Martijn Kleermaker in actie op de Players Championship Final.

Michael Smith, vorige week nog winnaar van de Grand Slam of Darts, overleefde de eerste ronde niet. Hij werd uitgeschakeld door Ritchie Edhouse. Ook Gerwyn Price, de nummer een van de wereld, ligt er al uit. Hij verloor van Ryan Joyce met 6-5.

Titelverdediger Peter Wright heeft zich teruggetrokken. De excentrieke Schot heeft te maken met familieomstandigheden, zijn vrouw ligt in het ziekenhuis.

Loting zaterdag

Van Gerwen won dit toernooi al zes keer. Hij speelt zaterdag bij de laatste zestien tegen de Schot Cameron Menzies.

Wattimena treft Joyce, Van Duijvenbode neemt het op tegen Daryl Gurney en Noppert kruist de degens met James Wade. Kleermaker gooit tegen Matthew Campbell.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl