Virgil van Dijk met OneLove-aanvoerdersband
NOS Voetbal

KNVB stapt niet naar het CAS om verbod op OneLove-band

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft besloten vooralsnog niet naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen om het verbod op het dragen van de OneLove-aanvoerdersband aan te vechten. Dat is de uitkomst van overleg met de bonden van Engeland, Wales, België, Zwitserland, Duitsland en Denemarken.

De zeven landen zagen hun voornemen om hun aanvoerder met de OneLove-band, die staat voor verbinding en elke vorm van discriminatie veroordeelt, het veld op te sturen op het laatste moment gedwarsboomd voor de FIFA. De wereldvoetbalbond had laten weten dat de drager van die band op een gele kaart zou komen te staan.

Verslaggever Jeroen Stekelenburg legt de situatie rondom de OneLove-band uit:

De bonden reageerden teleurgesteld, maar wilden hun spelers niet met deze zaak belasten en lieten de OneLove-band achterwege. De mogelijkheid om de ingreep van de FIFA aan te vechten via een spoedprocedure bij de speciaal voor grote sportevenementen in het leven geroepen ad hoc-divisie van het CAS, laten de zeven landen achterwege.

In eerste instantie gingen de bonden, die de FIFA al in september op de hoogte hadden gebracht van hun plannen, ervan uit dat het dragen van de OneLove-band hooguit bestraft zou worden met een geldboete. Dat zagen de zeven niet als een onoverkomelijk probleem. Dat veranderde toen de FIFA de zaak van de bestuurstafel verplaatste naar het voetbalveld, zoals KNVB-directeur Marianne van Leeuwen het eerder deze week uitdrukte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl