NOS VoetbalAangepast

Gele kaart voor dragen OneLove-band? 'Als ik iets hoor, bespreken we dat intern'

Voor het dragen van de OneLove-band bij het WK voetbal in Qatar zou zomaar een gele kaart gegeven kunnen worden. De Engelse voetbalbond heeft volgens The Telegraph een waarschuwing gehad en ook in Duitsland gaan die verhalen.

De KNVB laat aan de NOS weten niets te hebben gehoord van de FIFA van een straf voor het dragen van de OneLove-band, die staat voor verbinding en tegen elke vorm van racisme en discriminatie.

'Intern bespreken'

Eerder vandaag reageerde aanvoerder Virgil van Dijk op de mogelijkheid dat hij een gele kaart zou krijgen voor het dragen van de band in het WK-duel van Oranje met Senegal. "We hebben dat afgesproken en er is niks veranderd momenteel."

Hij gaf al aan liever geen sanctie te willen riskeren: "Ik speel niet graag met een gele kaart op zak en helemaal niet als we het kunnen voorkomen. Ik heb nog niets gehoord en als ik iets hoor, dan zullen we dat intern bespreken."

De centrale verdediger neemt met Oranje voor het eerst deel aan een eindronde en doet dat in Qatar ook nog eens als aanvoerder. "Ik kan niet wachten om op het veld te staan om de jongens te leiden."

Van Dijk voelt zich bijna als een kind in een snoepwinkel. "Zenuwachtig zijn is niet echt meer een dingetje. Ik heb er gewoon heel veel zin in. Ik ben als kleine jongen met voetbal begonnen, omdat ik het leuk vind. Dan is dit een mijlpaal."

En hij hoopt uiteraard, net als bondscoach Louis van Gaal, hoge ogen te gooien met Oranje op het WK. "We hebben een geweldige selectie, met een mix van ervaring en talent. Je hebt tijdens zo'n toernooi ook wat geluk nodig en geen blessures."

Plezier uitstralen

Als dat het geval is, dan kan het weleens een mooie voetbalwinter worden in Qatar. "Als we morgen een positief resultaat behalen, dan helpt dat ons voor het vervolg. We moeten plezier uitstralen en iedereen het gevoel geven dat ze niet tegen ons willen spelen."

Bekijk hieronder het programma van Oranje in de groepsfase. Alle duels zijn live te zien bij de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl