Kim en zijn dochter
NOS Nieuws

Dochter van Kim Jong-un voor het eerst in het openbaar verschenen

Een dochter van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is voor het eerst in het openbaar verschenen. In Noord-Koreaanse staatsmedia zijn foto's geplaatst van Kim die met het meisje een raketlancering bijwoont.

De foto's werden waarschijnlijk gisteren gemaakt. Staatspersbureau KCNA noemt de leeftijd van het meisje niet, maar zegt alleen dat Kim de lancering bijwoonde "met zijn geliefde dochter en zijn vrouw".

Bekijk hier foto's van dat moment:

  • reuters
  • reuters
  • reuters
  • reuters

Bij de rakettest die het land vrijdag uitvoerde, werd een intercontinentale ballistische raket getest. Onder meer Japan en de Verenigde Staten veroordeelden deze lancering.

Weinig over privéleven Kim bekend

Over het privéleven van de Noord-Koreaanse leider is zeer weinig bekend. In 2013 zei de Amerikaanse basketballer Dennis Rodman na een bezoek aan Noord-Korea dat hij een pasgeboren dochter van Kim had vastgehouden. Het meisje zou Ju-ae heten. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap hebben Kim en zijn vrouw Ri Sol-ju mogelijk nog twee andere kinderen, maar dat is nooit bevestigd door staatsmedia.

Kim Jong-un nam het leiderschap van het land in 2011 over van zijn vader Kim Jong-il, die op zijn beurt zijn vader Kim Il-sung opvolgde. Over een eventuele opvolging van Kim Jong-un in de verre of nabije toekomst wordt door Noord-Korea nooit iets gezegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl