NOS NieuwsAangepast

"Kim Jong-un vader van dochter"

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is vader geworden van een dochter. Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door oud-basketbalspeler Dennis Rodman in een interview met de Britse krant The Guardian.

Rodman, die zichzelf een vriend van de totalitaire heerser noemt, was vorige week in Noord-Korea om te praten over een basketbalwedstrijd tussen teams van Noord-Korea en de VS. Hij logeerde met het gezin van Kim in een verblijf aan zee.

Goede vader

"Ik heb hun baby Ju-ae vastgehouden en heb ook gesproken met zijn vrouw Ri", zei Rodman tegen de krant. "Hij is een goede vader en heeft een prachtig gezin."

Het nieuws van de geboorte is nog niet bevestigd door Noord-Korea, dat altijd vrij spaarzaam omgaat met details over het privéleven van Kim; zo is niet eens zijn officiële leeftijd bekend.

Jaar oud?

Het Britse persbureau Reuters merkt op dat de vrouw van Kim, Ri Sol-ju, er op foto's vorig jaar inderdaad zwanger uitzag. Ook verdween ze enkele maanden volledig uit zicht. Dat zou betekenen dat de baby ongeveer een jaar oud is.

Reuters schrijft verder dat, hoewel Kims vader en grootvader het land leidden, Ju-ae die rol niet automatisch zal overnemen. Als vrouw zou ze moeilijk aan de top kunnen staan van het conservatieve Koreaanse regime.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl