Reuters
NOS SportAangepast

Djokovic wint meeslepend gevecht van Medvedev; Roeblev naar laatste vier ATP Finals

Novak Djokovic heeft vrijdagmiddag op de ATP Finals in Turijn ook zijn derde duel gewonnen. De Serviër knokte zich in een meeslepend gevecht met 6-3, 6-7 (5), 7-6 (2) langs de Rus Daniil Medvedev.

Djokovic was al groepswinnaar en de Rus was al uitgeschakeld, maar toch werd het een duel om de vingers bij af te likken. En dat kwam vooral door de derde set.

Djokovic oogde in de tiebreak van de tweede set verre van fit en de Rus wist er een derde set uit te slepen. Daarin probeerde de bleekjes ogende Serviër de punten kort te houden, maar Medvedev werkte niet mee.

De Rus brak Djokovic in de negende game, die liefst een kwartier duurde met acht keer deuce. Dat leek de genadeklap voor de Serviër, maar hij brak terug en was in de tweede tiebreak van de wedstrijd ineens weer een klasse apart.

Roeblev naar halve finales na zege op Tsitsipas

Andrej Roeblev heeft net als Djokovic, Casper Ruud en Taylor Fritz de laatste vier bij de ATP Finals bereikt. De Rus klopte de Griek Stefanos Tsitsipas in een rechtstreeks gevecht om een plaats in de halve finales met 3-6, 6-3, 6-2.

Reuters
Andrej Roeblev schreeuwt het uit na zijn zege

Tsitsipas, toernooiwinnaar in 2019, liet in de eerste set geen enkele afzwaaier noteren terwijl bij Roeblev de teller na vier games al op tien missers stond.

Moed kon Roeblev niet ontzegd worden in zijn poging het tij te keren: met snelle en vooral vinnige groundstrokes kreeg hij de overhand en dankzij een break in de achtste game dwong hij een derde set af. Ook daarin toonde hij het meeste lef en dat betaalde zich uit. De Rus staat nu voor het eerst in de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl