NOS SportAangepast

Alles valt goed voor Djokovic: visum én halvefinaleplaats bij ATP Finals

Het goede nieuws voor Novak Djokovic houdt aan. Nadat de Serviër op dinsdag had gehoord dat hij weer mag deelnemen aan de Australian Open, bevestigde hij vandaag dat zijn visum binnen is én hij bereikte voor de elfde keer de halve finales van de ATP Finals.

De in vorm verkerende Djokovic deed dat in Turijn met een eenvoudige zege op de Rus Andrej Roeblev: 6-4, 6-1. In de avond voltrok zich een spannend duel tussen Stéfanos Tsitsipas en Daniil Medvedev. De Griek won: 6-3, 6-7 (11), 7-6 (1).

Djokovic stormt door naar halve finales in Turijn, Roeblev gefrustreerd

Djokovic maakte in de Italiaanse stad, die sinds vorig jaar de organisatie van de ATP Finals van Londen heeft overgenomen, goed gebruik van de razendsnelle baan. Zo sloeg hij bijvoorbeeld twaalf aces, een bovengemiddeld aantal per partij voor de 21-voudig grandslamkampioen.

Met een weergaloze backhandwinner haalde de vijfvoudig winnaar de eerste set binnen en dat deed het humeur van Roeblev geen goed. De Rus zette het bij iedere afzwaaier op een mopperen en klaagde steen en been over de verlichting van de hal, waardoor de tweede set van alle spanning was beroofd.

Djokovic won maandag bij het eindejaarstoernooi al zijn eerste groepswedstrijd van Tsitsipas. Vrijdag speelt hij tegen Medvedev zijn derde en laatste groepsduel.

  • AFP
    Stéfanos Tsitsipas
  • AFP
    Daniil Medvedev

Die Tsitsipas en Medvedev verzorgden het toetje in Turijn. Bijna 2,5 uur bestookten de rivalen - het zijn zeker geen vrienden - elkaar met harde forehands en services. Tsitsipas won, nadat hij oppermachtig was geweest in de beslissende tiebreak van de derde set, waardoor Medvedev na twee partijen al is uitgeschakeld.

De 26-jarige Medvedev, de toernooiwinnaar van 2020 en verliezend finalist van 2021, verloor al voor de zevende keer op rij van een speler uit de toptien van de wereld.

Medvedev werkt matchpoints weg

Medvedev was dicht bij de overwinning, hij stond een break voor in de derde set, maar had in een zinderende tiebreak van set twee ook al drie Griekse matchpoints weg moeten werken. Tsitsipas moet vrijdag winnen van Roeblev om zich te plaatsen voor de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl