NOS SportAangepast

Vierde nederlaag op rij voor Nadal: 'Weet niet of ik mijn niveau ooit nog haal'

Nadal kan ook niet winnen van Auger-Aliassime bij ATP Finals

Rafael Nadal heeft bij de ATP Finals in Turijn ook zijn tweede wedstrijd niet kunnen winnen. De als eerste geplaatste Spanjaard ging met 3-6, 4-6 ten onder tegen Felix Auger-Aliassime en is daardoor uitgeschakeld.

Het was voor Nadal, die onlangs vader is geworden en daardoor enige tijd geen wedstrijden gespeeld heeft, zijn vierde nederlaag op rij. De eerste drie kwamen allemaal voor rekening van een Amerikaan: bij de US Open verloor hij van Frances Tiafoe, bij het masterstoernooi van Parijs van Tommy Paul en afgelopen maandag in Turijn van Taylor Fritz.

De laatste keer dat Nadal vier wedstrijden op rij verloor, was in 2009.

Persconferentie

De 36-jarige Nadal liet na de wedstrijd op een persconferentie weten voorlopig nog niet te willen stoppen. "Ik ben echt niet vergeten hoe ik moet tennissen. Ik weet niet of ik mijn niveau ooit nog haal, maar daar zal ik echt alles aan doen."

Nadal is recordhouder met 22 grandslamtitels, maar de ATP Finals wist de Spaanse nummer twee van de wereld (Carlos Alcaraz is nummer een, maar vanwege een blessure niet aanwezig bij de Finals) nog nooit op zijn naam te brengen.

Ruud zeker van halve finales

In zijn laatste groepswedstrijd treft Nadal de Noor Casper Ruud, die zich plaatste voor de halve finales door ook zijn tweede partij te winnen. De Amerikaan Taylor Fritz werd met 6-3, 4-6, 7-6 (6) geklopt.

In de tiebreak van de derde set nam Ruud een 5-1 voorsprong, maar Fritz kwam terug tot 5-4 en 6-6. Op zijn derde matchpoint sloeg Ruud, die als sinds zijn juniorentijd traint bij de Rafa Nadal Academy op Mallorca, wel toe.

De 36-jarige Nadal kreeg in de eerste set vier breekpunten tegen Auger, maar wist er geen enkele te benutten. Zijn 22-jarige opponent had aan één kans genoeg om wel toe te slaan.

Nadal bleef ook in set twee voor elk punt knokken. Auger noteerde echter veel meer winners, vooral met zijn backhand langs de lijn. De Canadees had, geholpen door vijftien aces, na een kleine twee uur de zege binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl