Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Nadal kansloos onderuit op ATP Finals, het toernooi dat hij nog nooit won

Rafael Nadal heeft als hoogst geplaatste speler op de ATP Finals in Turijn meteen een flinke dreun gekregen van Taylor Fritz (6-7 (3), 1-6). De 22-voudig grandslamwinnaar speelde ook pas zijn tweede officiële duel in twee maanden.

Bij het ontbreken van de geblesseerde mondiale nummer een Carlos Alcaraz was Nadal op papier favoriet om het jaarlijkse eindtoernooi voor het eerst op zijn naam te schrijven, maar door het kersverse vaderschap en een gebrek aan wedstrijdritme was de vorm bij 36-jarige Nadal ver te zoeken.

Het was nauwelijks voor te stellen dat dit de speler was die dit kalenderjaar de Australian Open en Roland Garros wist te winnen, want op de harde klappen van Fritz had hij amper antwoord.

Fritz ijzersterk op eigen service

In de eerste set produceerde Nadal slechts zes punten op de service van de Amerikaan, winst in de openingsgame van het tweede bedrijf was zijn laatste wapenfeit.

Casper Ruud

Eerder op de dag versloeg de Noorse nummer vier van de wereld Ruud de Canadese nummer zes Auger-Aliassime met 7-6 (4), 6-4. De jonge toptennissers - Ruud is 23 jaar, Auger-Aliassime 23 jaar - waren aan elkaar gewaagd.

Groepsfase

In Turijn worden eerst partijen in groepsfases gespeeld. De beste twee spelers uit de twee groepen van vier plaatsen zich voor de halve finales. De finale is volgende week zondag.

Felix Auger-Aliassime

Er is ook een dubbeltoernooi. Daarin verloor de Nederlander Jean-Julien Rojer zondag zijn eerste partij met dubbelpartner Marcelo Arvalo van het duo Lloyd Glasspool en Harri Heliovaara: 7-5, 7-6 (3).

Maandag komt nog een andere landgenoot de baan op, want Wesley Koolhof vormt een duo met Neal Skupski.

Groepen ATP Finals

Groep Rood Groep Groen
Novak Djokovic Rafael Nadal
Daniil Medvedev Taylor Fritz
Andrej Roeblev Casper Ruud
Stéfanos Tsitsipás Felix Auger-Aliassime

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl