ANP
NOS SportAangepast

Djokovic begint goed aan ATP Finals door overwinning op Tsitsipás, Roeblev wint ook

Novak Djokovic heeft zijn eerste wedstrijd van de ATP Finals in Turijn gewonnen. De Serviër, die als zevende geplaatst is, versloeg Stéfanos Tsitsipás (6-4, 7-6 (4)).

De Griek, die als tweede geplaatst is, dwong Djokovic twee weken geleden tot het uiterste bij het masterstoernooi in Parijs; Tsitsipás boog pas in de tiebreak van de derde set. Zo ver kwam het nu niet.

De Griek werd in de openingsset direct gebroken en Djokovic gaf hem geen kans om de schade te repareren. Tsitsipás probeerde de ballen in set twee sneller te nemen en die aanvallendere tactiek loonde. Djokovic, die al vijf keer de ATP Finals won, kreeg het nu lastig, maar in de tiebreak maakte hij geen fouten en de Griek (2) speelde daarin juist slordig.

Roeblev

Ook Andrej Roeblev is goed aan het toernooi begonnen. De Rus klopte eerder op de dag zijn landgenoot Daniil Medvedev (4) in een prachtig gevecht: 6-7 (7) , 6-3, 7-6 (7)).

ANP
Andrej Roeblev

Roeblev faalde toen hij op 5-4 voor de set mocht opslaan, miste twee setpunten op weg naar de tiebreak en liet daarin er nog eens vijf liggen. De Rus (5) gaf ondanks al die gemiste kansen niet op.

De 25-jarige Roeblev gaf zijn landgenoot daarna geen enkele kans meer, maar omdat Medvedev evenmin kwistig was met breekpunten eindigde de partij in een tiebreak. De drie langste rally's van de partij zaten daarin (35 slagen of meer) en die werden allemaal door Roeblev gewonnen. Hij sloeg toe op zijn vijfde matchpoint.

Opzet toernooi

In Turijn worden de eerste partijen in groepsfases gespeeld. De beste twee spelers uit de twee groepen van vier plaatsen zich voor de halve finales. De finale is op zondag.

Gisteren werden de eerste wedstrijden in groene groep afgewerkt. Taylor Fritz zorgde voor de grootste stunt door de als nummer één geplaatste Rafael Nadal te verslaan.

Fritz doet mee aan het toernooi omdat Carlos Alcaraz, de mondiale nummer één, door een blessure niet van de partij is.

Er is ook een dubbeltoernooi. Daarin won de Nederlander Wesley Koolhof vandaag met zijn Britse dubbelpartner Neal Skupski van de Australiërs Nick Kyrgios en Thanasi Kokkinakis (6-7, 6-4, 10-5).

Groepen ATP Finals enkelspel

Groep Rood Groep Groen
Novak Djokovic Rafael Nadal
Daniil Medvedev Taylor Fritz
Andrej Roeblev Casper Ruud
Stéfanos Tsitsipás Felix Auger-Aliassime

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl