NOS Sport

Nadal verliest in Parijs eerste partij als vader, deelnemers ATP Finals bekend

Nadal verliest op masterstoernooi Parijs eerste partij als vader

Rafael Nadal heeft zijn eerste tennispartij als kersverse vader niet winnend weten af te sluiten.

In de tweede ronde van het masterstoernooi in Parijs - hij had een bye in de eerste ronde - moest de als tweede geplaatste Spanjaard, die na zijn uitschakeling op de US Open niet meer op toernooien was verschenen, buigen voor Tommy Paul (ATP-31): 6-3, 6-7 (4) en 1-6.

Nadal was vorige maand wel bij de Laver Cup om het afscheid van Roger Federer bij te wonen, maar daarna ging hij weer terug naar Mallorca om de geboorte van zijn eerste kind mee te maken.

Nadal opent nog prima

Paul was de eerste die een breakpoint kreeg en die verzilverde hij ook meteen. Hij had vooral succes met scherp diagonaal geslagen ballen op de forehand van Nadal. Maar een game later had de Spanjaard ook aan één kans genoeg om de stand weer in evenwicht te brengen: 2-2.

Hoewel de Amerikaan de voormalige nummer één van de wereld goed partij gaf, moest hij toch nog een tweede keer zijn opslaggame afstaan en dat kostte hem de eerste set.

Tommy Paul

In de tweede set kwam Nadal vroeg een break voor, maar deze keer was het Paul die onmiddellijk de schade repareerde, met een lovegame nog wel.

Nadal kwam nog enkele keren in de problemen op eigen service, maar uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. Paul sloeg zich daarin al snel naar een minibreak voorsprong en die gaf hij niet meer uit handen.

Nadal zoekt catacomben op

Paul begon de derde voortvarend met een break. De niet topfit ogende Nadal - hij had halverwege de tweede set al even de catacomben opgezocht en had veel rust nodig tussen de punten - vocht voor wat hij waard was en kwam ook in de buurt van een rebreak.

Nadat die was uitgebleven, moest hij de game erop prompt opnieuw een servicebeurt inleveren en was het pleit beslecht.

Rafael Nadal ging gisteren in op zijn nieuwe leven als vader.

Nadal na geboorte zoontje weer op de baan: 'Gelukkig kunnen we videobellen'

Ook Daniil Medvedev ging onderuit. De als vierde geplaatste Rus moest zijn meerdere erkennen in de Australiër Alex De Minaur: 4-6, 6-2, 5-7.

Voor Taylor Fritz en Hubert Hurkacz viel eveneens het doek. Felix Auger-Aliassime en Andrej Roeblev zijn daardoor zeker van de laatste twee tickets voor de ATP Finals, later deze maand in Turijn.

Eerder plaatsten Nadal, Carlos Alcaraz, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas, Novak Djokovic en Medvedev zich al voor het eindejaarstoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl