AFP
NOS SportAangepast

Nadal redt eer op ATP Finals met winst op Ruud, Fritz naar laatste vier

Rafael Nadal heeft de ATP Finals, het eindejaarstoernooi dat hij nooit heeft weten te winnen, afgesloten met een zege. De Spanjaard versloeg in hun derde groepswedstrijd de Noor Casper Ruud in twee sets, telkens dankzij een late break: 7-5, 7-5.

Ruud was al zeker van de halve finales en Nadal na twee nederlagen al uitgeschakeld. Er stond derhalve weinig op het spel. De twee speelden onbevangen en dat leverde mooie punten op. De Noor had licht de overhand, maar kwam op 5-6 plots met 0-40 achter te staan en de Spanjaard, als eerste geplaatst in Turijn, sloeg direct toe.

In de tweede set kreeg Ruud geen vat op de service van Nadal. Hij bleef nog wel bij tot 5-5, maar opnieuw bleek hij niet bestand tegen de druk toen hij bij 5-6 moest serveren om in de wedstrijd te blijven. En zo bleef Ruud ook bij zijn achtste poging verstoken van een zege op een topdriespeler.

Fritz naar halve finales

Taylor Fritz bereikte de laatste vier op de ATP Finals. In Turijn klopte hij Felix Auger-Aliassime met 7-6 (4), 6-7,(5), 6-2.

Fritz bereikt halve finales ATP Finals na zege op Auger-Aliassime

Auger had in de eerste set de nodige moeite om zijn opslaggames binnen te halen, in tegenstelling tot Fritz, al pakte die de set pas in de tiebreak.

Auger boekte dit jaar indoor de meeste zeges van iedereen, maar de snelle baan paste Fritz vanwege diens snoeiharde groundstrokes simpelweg net iets beter.

Auger sleepte er weer een tiebreak uit, en won die mede door een dubbele fout van Fritz ook. Maar de Amerikaan plaatste in de derde set de eerste break van de wedstrijd en die klap kwam de Canadees niet te boven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl