NOS Voetbal

Feyenoord-coach Slot: 'Herfstkampioen, winterkampioen, het zal allemaal wel'

Slot: 'Herfstkampioen? Winterkampioen? Vooral blij met 33 punten'

Na een hectische transferzomer, waarin een groot deel van de A-selectie werd vervangen, staat Feyenoord in de herfst gewoon bovenaan in de eredivisie. En ook in de winter, want door het WK begint de winterstop nu al.

Verbazingwekkend? "Vooral ontzettend fijn dat we 33 punten hebben na 14 wedstrijden", zegt Feyenoord-trainer Arne Slot na de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior. "Maar we zijn nog niet eens halverwege het seizoen."

Drie punten voorsprong

Feyenoord heeft na veertien speelrondes drie punten voorsprong op Ajax en PSV. "Herfstkampioen, winterkampioen, de herfst gaat over in de winter en dan hebben we nog niet gespeeld", aldus Slot. "Het zal allemaal wel. We hebben gedaan wat we konden."

ANP
Arne Slot instrueert Danilo

Voor Feyenoord wachten in januari in speelronde vijftien, zestien en zeventien FC Utrecht thuis, FC Groningen uit en Ajax thuis. Slot: "Die wedstrijden zijn ook nog bepalend, maar we hebben dit seizoen al aangetoond dat we niet makkelijk te verslaan zijn."

Bijlow over afvallen Cillessen

Feyenoord-doelman Justin Bijlow was tegen Excelsior kansloos bij de openingsgoal van Kenzo Goudmijn, maar liet met enkele puike reddingen, waarvan één vlak voor tijd, ook zijn goede vorm zien. "Die was lekker, ja", sprak de WK-ganger over die laatste redding.

De wintertitel komt voor hem niet geheel onverwacht. "We hebben vertrouwen en wisten dat we aan elkaar moesten wennen. Maar er zit veel kwaliteit in de groep."

Winterkampioen Bijlow over afvallen Cillessen voor WK: 'Had het niet verwacht'

De doelman werd vrijdag opgenomen in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal, waar NEC-collega Jasper Cillessen afviel. "Ik had het niet verwacht", aldus Bijlow over het afvallen van Cillessen. "Maar ik maak de selectie niet."

Van Cillessen kreeg Bijlow vrijdag een felicitatiebericht. "Sportief en aardig van hem dat hij een bericht stuurt. In onze tijd bij Oranje konden we het goed met elkaar vinden."

NOS
De stand per zondag 13 november

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl