NOS Voetbal

Gepasseerde Cillessen: 'Kwam moeilijk uit mijn woorden, je bent verslagen'

Geëmotioneerd liep de door NEC-supporters bewierookte Jasper Cillessen na afloop van het duel met RKC (6-1) een ereronde. Hij zit dinsdag niet in het vliegtuig naar het WK in Qatar en baalt daar flink van.

"Ik heb de keepers gefeliciteerd en succes gewenst en ik zal de spelers vanavond in de groepsapp ook een berichtje sturen. Het doet pijn, maar het is de keuze van de bondscoach", aldus de 63-voudig international.

Cillessen werd vrijdagochtend gebeld door keeperstrainer Frans Hoek en dat zorgde later bij veel volgers voor gefronste wenkbrauwen. Waarom werd hij niet persoonlijk ingelicht door Louis van Gaal?

Nee, ik heb er geen begrip voor. Ik denk dat iedere sportman dat heeft

Jasper Cillessen over de genoemde redenen

"We kunnen daar een mooi verhaal van maken, maar het is altijd zo geweest en het zal altijd zo blijven", aldus Cillessen. "Voor mij is het geen probleem. Frans maakt in overleg met de bondscoach keuzes."

De mededeling van Hoek, daar had hij echter niet op gerekend. "Dan kom je moeilijk uit je woorden, want dan ben je verslagen. De uitleg? Die hou ik intern."

De redenen die Hoek noemde, daar kon Cillessen niet zoveel mee. "Nee, ik heb er geen begrip voor. Ik denk dat iedere sportman dat heeft", zo zei hij over het mislopen van het WK.

Dat Cillessen geen teamspeler zou zijn, een veelgehoorde verklaring, verwijst de doelman naar het rijk der fabelen. "Nee, dat is geen issue. Ik heb dat nog nooit van iemand gehoord. Zelfs van Frank de Boer niet. Die heeft mij dat ook nooit verteld."

ANP
Jasper Cillessen

Maar toch: oud-ploeggenoten als Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart schetsten een negatief beeld van Cillessens karakter. "Natuurlijk doet dat iets met je. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar goed, zo lang er geen argumenten gebruikt worden... Heb jij argumenten gehoord? Ik wacht ook nog steeds op de beargumentatie."

Dat Remko Pasveer eind september in de interlands tegen Polen en België de voorkeur kreeg, zorgde bij hem niet voor paniek. "De bondscoach zei toen tegen mij dat ik niet hoefde te wanhopen."

Ondanks alles blijft Cillessen het Nederlands elftal een warm hart toedragen. "Ik ben en blijf speler van het Nederlands elftal. Ik steun ze straks volledig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl