NOS Voetbal

Recordinternational Sneijder gaat Ihattaren helpen om bij Juventus wél te slagen

Wesley Sneijder gaat zich bekommeren over het gevallen toptalent Mohamed Ihattaren, van wie de koopoptie niet gelicht werd door Ajax. De recordinternational gaat mee naar Italië, waar Ihattaren na de jaarwisseling bij Juventus hoopt zijn carrière nieuw leven in te blazen.

"Ik ga met hem mee", zei Sneijder in tv-programma Veronica Offside. "We hebben afgesproken dat hij het voor zichzelf moet doen, niet voor mij. Hij zegt dat hij er alles voor aan de kant wil zetten. Ik ben blij dat hij het licht heeft gezien. Ik zie aan zijn ogen dat hij écht wil."

Afgelopen weekend zaten Ihattaren en Sneijder op de tribune bij een amateurduel in Aalten.

Ihattaren werd in januari door Juventus verhuurd aan Ajax. Aanvankelijk was de technisch begaafde middenvelder verre van fit. Aan het begin van het huidige seizoen liet Ihattaren weten het plezier weer te hebben gevonden, na een moeilijke periode. Hij speelde een prima voorbereiding, maar vervolgens verdween de middenvelder van de trainingen.

Van Hanegem

Wegens bedreigingen uit het criminele circuit kon Ihattaren zich namelijk enige tijd niet vertonen bij Ajax. Privé was het een roerige periode voor de 20-jarige Utrechter. Zijn verloving met een 17-jarige influencer werd na enkele weken alweer verbroken en een auto van de voetballer ging in vlammen op.

Sneijder is niet de eerste oud-topvoetballer die als privétrainer met Ihattaren aan de slag gaat. Eerder werd hij al door oud-international Gerald Vanenburg onder handen genomen. Vorige week vertelde Willem van Hanegem dat Ihattaren hem om hulp gevraagd had. Toen Ihattaren binnen een week niet reageerde, hoefde het voor 'De Kromme' niet meer.

Ihattaren kon Sneijder wel overtuigen om hem te helpen. "We hebben de eerste dagen veel gepraat, testjes gedaan en vandaag zijn we begonnen met trainen", vertelt de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale. "Hij staat er heel positief in, het is een zware periode voor hem geweest. Hij zegt ook dat hij fout is geweest. Hij beseft dat dit zijn laatste kans is."

Mohamed Ihattaren

Ihattaren debuteerde al op zijn zestiende bij PSV, waar hij als een absoluut toptalent werd beschouwd. Na een veelbelovende periode verliep de samenwerking steeds stroever, waarna de middenvelder in de zomer van 2021 naar Juventus vertrok.

Die club verhuurde hem aan Sampdoria, maar daar zou Ihattaren nooit een minuut spelen. Zonder medeweten van die club keerde hij terug naar Nederland. Ajax hoopte het gevallen talent weer op het juiste spoor te krijgen, maar slaagde niet in die missie. Onlangs liet de Amsterdamse club weten geen gebruik te maken van de optie tot koop, waardoor Ihattaren in januari weer naar Juventus terugkeert.

Zijn contract in Turijn loopt nog tot de zomer van 2025.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl