Twente niet langs Go Ahead: twee strafschoppen bepalen eindstand in Enschede

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Go Ahead Eagles

FC Twente heeft zondag duur puntenverlies geleden tegen Go Ahead Eagles. In de slotfase zag de club uit Enschede Go Ahead nog op gelijke hoogte komen: 1-1. Twee strafschoppen bepaalden de eindstand. De ploeg van trainer Ron Jans zakt door het gelijkspel van de vierde naar de vijfde plaats op de ranglijst.

De Tukkers zetten de bezoekers vanaf het eerste fluitsignaal onder druk en zochten direct de aanval. Onder anderen Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap kregen meerdere mogelijkheden de score te openen, maar slaagden in het eerste halfuur nog niet in.

Bal op de stip

Go Ahead hield zich knap staande, maar volgens scheidsrechter Jeroen Manschot gebruikte aanvoerder Bas Kuipers daarbij wel een keer zijn arm in het zestienmetergebied. Nadat hij door de VAR naar het beeldscherm was geroepen, legde hij de bal op de stip.

Van Wolfswinkel ging achter de bal staan en knalde onberispelijk de 1-0 binnen. Niet veel later voorkwam Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange met zijn voet een tweede treffer van Twente.

Van Wolfswinkel (midden) nadat hij vanaf elf meter heeft gescoord

De thuisploeg drukte niet door, waardoor het lang spannend bleef in Enschede. Go Ahead Eagles kwam er zo nu en dan ook gevaarlijk uit en op slag van rust had Willum Thór Willumsson een grote kans op de gelijkmaker. Uit een hoekschop kreeg hij de bal op zijn hoofd, maar kopte van dichtbij net naast.

Go Ahead gevaarlijk

Twente werd door Go Ahead steeds verder terug op eigen helft gedrukt. De ploeg uit Deventer werd steeds gevaarlijker, onder anderen via Sylla Sow. De 26-jarige aanvaller zag zijn inzet echter geblokt worden.

Aan de andere kant was wederom Vlap gevaarlijk. Dit keer werd hij echter gevloerd op het moment dat hij de bal over De Lange wilde wippen.

Een spannende slotfase volgde en daarin liep Manschot opnieuw naar het beeldscherm aan de zijlijn, na een overtreding van Twente-invaller Luca Everink. De scheidsrechter had niet lang nodig een oordeel te vellen en wees resoluut naar de stip.

Willumsson legde de bal neer en stuurde doelman Lars Unnerstall de verkeerde kant op. In de resterende minuten lukte het Twente niet meer alsnog de drie punten Enschede te houden. Bovendien verloor het middenvelder Sem Steijn met een blessure. Hij mist daardoor mogelijk het treffen met het Sparta van zijn vader Maurice Steijn.

Bekijk hieronder de reacties van FC Twente-trainer Ron Jans, Go Ahead Eagles-speler Willum Thór Willumsson en Go Ahead-coach René Hake.

Twente-trainer Jans erkent dat strafschop terecht was, Willumsson wist het meteen