Steijn eist hoofdrol op bij Twente, dat RKC verslaat en op topclubs jaagt

Bekijk de samenvatting van FC Twente - RKC Waalwijk

Ook de zesde thuiswedstrijd van het seizoen heeft FC Twente een zege opgeleverd. Ditmaal was middenmoter RKC Waalwijk het slachtoffer, met Sem Steijn bij de thuisploeg in de hoofdrol: 3-0.

De 20-jarige aanvallende middenvelder kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag en begon voor de tweede keer in de basis.

Eind augustus stond hij tegen FC Volendam ook aan de aftrap, maar toen viel Steijn halverwege uit met een hersenschudding. Daardoor stond hij enige tijd aan de kant.

Rots moet plaatsmaken

Na invalbeurten tegen Vitesse, FC Groningen en vorige week tegen SC Cambuur kreeg Steijn ditmaal van trainer Ron Jans een kans vanaf het begin. Dat ging ten koste van Daan Rots.

Steijn, vanaf de tribune gadegeslagen door vader en Sparta Rotterdam-coach Maurice, vestigde voor rust de aandacht op zich door zijn betrokkenheid bij drie goals, waarvan er twee telden.

Steijn juicht net zo hard voor zijn vader als andersom: 'Bij Sparta veer ik op'

Eerst maakte Steijn in aanloop naar de treffer van Ricky van Wolfswinkel hands, waardoor de 1-0 op advies van de VAR werd geannuleerd.

Steijn liet zich daardoor niet uit het veld slaan en tikte na 34 minuten op aangeven van Vaclav Cerny alsnog het eerste Twentse doelpunt binnen (1-0).

Pal voor de pauze maakte hij er zelfs 2-0 van. Na voorbereidend werk van linksback Gijs Smal knalde Steijn de bal in het dak van het doel. Kort daarvoor had Michel Vlap in kansrijke positie tot twee keer toe gemist.

De tweede helft bood minder vertier. Twente viel wat tegen en RKC ontbeerde kwaliteit om de spanning terug te brengen. Invaller Zakaria Bakkali kreeg wel twee mogelijkheden, maar schoot onder meer net naast.

Wissel

Steijn werd halverwege het tweede bedrijf naar de kant gehaald en moest plaatsmaken voor de wat meer verdedigend ingestelde Mathias Kjølø. Een tactische ingreep van Jans, die daarmee wat wilde bewerkstelligen.

Twente herpakte zich daarna enigszins. Een vrije trap van Rots zeilde over en een poging van Kjølø ging naast. Vlak voor tijd maakte Van Wolfswinkel de 3-0, waardoor de plek in de subtop nog steviger is.

Volgende week speelt Twente opnieuw thuis, tegen Go Ahead Eagles. Daarna sluiten de Enschedeërs de eerste seizoenshelft af met een uitduel met Sparta.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl