NOS Voetbal

FC Twente opnieuw oppermachtig in eigen huis, ditmaal is FC Groningen de klos

Bekijk de samenvatting van FC Twente - FC Groningen

FC Twente is dit seizoen vooralsnog toonaangevend in de eigen Grolsch Veste. Ook de vijfde thuiswedstrijd, tegen FC Groningen, werd in winst omgezet: 3-0.

Groningen verloor zo voor de vierde keer op rij en belandde in een rijtje met Vitesse, PSV, Excelsior en Fortuna Sittard, die vanuit Enschede ook zonder punten de bus instapten. Twente nam door de zege bovendien weer plek vijf in de eredivisie in.

Bovenkant lat

De Twentse supporters hadden voor rust nog geen reden tot juichen, al zagen ze wel dat de thuisploeg sterker was. Dat resulteerde in kansen voor vooral Michel Vlap, maar hij trof onder meer de bovenkant van de lat uit een vrije trap.

Virgil Misidjan is dolbij met zijn goal tegen FC Groningen

Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh, vervanger van de geblesseerde Michael Verrips, had ook een aandeel in het voorkomen van een Twentse goal, bijvoorbeeld bij een verraderlijke vrije trap van Ramiz Zerrouki.

Kort na de pauze moest Leeuwenburgh zich toch gewonnen geven, tot twee keer toe zelfs. Eerst werd hij door Virgil Misidjan met een bekeken schot gepasseerd en even later zorgde Joshua Brenet voor de 2-0.

Blessure Suslov

Daarmee was het verzet van de Groningers ook meteen gebroken. De gasten, bij wie Tomáš Suslov met een blessure al vroeg wegviel, probeerden de schade te beperken. Leeuwenburgh voorkwam met een puike redding een tweede treffer van Misidjan.

Van Wolfswinkel raakt niet uitgesproken over zijn doelpunt

Van Wolfswinkel kwam nog het dichtst bij de 3-0, maar zijn inzet bleef via Leeuwenburgh op wonderbaarlijke wijze via de lat en de paal toch in het veld.

De spits kon, na zijn twee eerdere assists op Misidjan en Brenet, in de slotfase toch zelf feest vieren na een venijnige uithaal met z'n linkerbeen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl