NOS Nieuws

Wekdienst 6/11: VN-klimaattop van start • Eredivisietopper Ajax - PSV

Goedemorgen! De VN-klimaattop in Sharm-el-Sheikh begint en koploper in de Eredivisie Ajax speelt thuis tegen PSV.

Eerst het weer: er is vandaag veel bewolking. Vooral in de middag is het regenachtig; de meeste buien vallen in het westen. Het wordt ongeveer 12 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de Egyptische stad Sharm-el-Sheikh begint de klimaattop. Landen overleggen daar bij de 27ste klimaatconferentie hoe ze de opwarming van de aarde kunnen tegengaan. Een vraag die centraal staat is: wie er moet opdraaien voor de klimaatschade waar armere landen, onder meer in Afrika, nu al onder lijden?
  • In de eredivisie nemen de nummer 1 en 2 het tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA. Koploper Ajax met 28 punten speelt tegen PSV, dat 1 punt minder heeft. De wedstrijd begint om 16.45 uur.
  • In Namen wordt gestreden om de Europese titel in het veldrijden voor mannen. Lars van der Haar verdedigt in de Belgische stad zijn titel. Begin deze week won hij nog de Koppenbergcross.

Wat heb je gemist?

Bij een brand in een appartementencomplex in New York zijn 38 mensen gewond geraakt. De toestand van twee slachtoffers zou kritiek zijn. Vijf anderen hadden zware verwondingen, meldt nieuwszender CNN.

In de woning in Manhattan waar de brand uitbrak, waren mensen waarschijnlijk bezig met het repareren van fietsen. Het vuur is mogelijk veroorzaakt door een lithiumionbatterij, die wordt gebruikt in elektrische scooters en e-bikes. De brandweer zegt tegen CNN dat in New York dit jaar al zes mensen zijn omgekomen bij branden door dit soort batterijen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Bij voetbalvereniging DHSC in Utrecht merkten ze dat leden vaker geen contributie konden betalen en dat kinderen met een lege maag binnenkwamen of zonder voetbalschoenen. Door benefietopbrengsten kunnen kinderen nu gratis ontbijten, douchen en voetballen.

Ontbijt en gratis douchen, voetbalclub springt bij om stijgende prijzen

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl