NOS Nieuws

Amerikaanse zanger Aaron Carter (34) na bewogen leven overleden

De Amerikaanse popzanger Aaron Carter is op 34-jarige leeftijd overleden. De jongere broer van Backstreet Boys-zanger Nick scoorde op jonge leeftijd hits met onder meer I want candy en Aaron's party. Hij brak in 1997 op 9-jarige leeftijd door met het nummer Crush on you, een cover van het gelijknamige nummer van The Jets uit 1985.

Volgens de entertainmentwebsite TMZ werd Carter dood gevonden in de badkuip in zijn huis in Lancaster in Californië. De politie bevestigt alleen dat er een overleden man is gevonden in de woning. Volgens het management van de zanger wordt de doodsoorzaak nog onderzocht.

Carter trad in de jaren 90 en 00 op in het voorprogramma van de Backstreet Boys en in de Oops! I did it again-tour van Britney Spears. Ook speelde hij kleine rollen in tv-series en films, zoals in Lizzie McGuire. Daarin speelde Hillary Duff de hoofdrol, met wie Carter als tiener ook enige tijd een relatie had.

Bekijk hieronder de officiële video van I want candy uit 2000, een cover van het nummer van The Strangeloves uit de jaren 60:

De Amerikaanse zanger was in 2006 te zien in de realityshow House of Carters, waarin Aaron, zijn broer Nick en hun drie zussen samenwoonden in een huis in Los Angeles. Met zijn familie had Aaron een bewogen relatie. Zo haalden hij en Nick op sociale media regelmatig fel naar elkaar uit.

In 2019 beweerde Nick dat zijn jongste broer familieleden had bedreigd. Aaron beschuldigde op zijn beurt Nick van misbruik. Ook zou Aaron zijn tweelingzus Angel met de dood hebben bedreigd. Zowel Nick als Angel vroeg met succes een contactverbod voor Aaron aan.

Psychische problemen

Aaron Carter worstelde met psychische problemen en kampte in het verleden met een ernstige drugsverslaving. In 2017 werd hij aangehouden voor rijden onder invloed en drugsbezit. Drie jaar geleden vertelde hij in een televisie-interview openlijk over zijn mentale problemen. Hij zei gediagnosticeerd te zijn met onder meer angststoornissen, schizofrenie en een bipolaire stoornis.

Bijna een jaar geleden werd het kind van Carter geboren, Prince. Een week na de geboorte scheidde de zanger van de moeder van de baby, zijn verloofde Melanie Martin. Op sociale media zei hij dat zijn familieleden daarbij betrokken waren. Hij beschuldigde hen onder meer van leugens.

Later gingen er geruchten dat de twee weer bij elkaar waren. Martin zegt nu in een verklaring dat de familie van Carter hoopt dat hun privacy wordt gerespecteerd. "We zijn nog bezig met het accepteren van deze ongelukkige realiteit", laat ze weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl