NOS Nieuws

Wekdienst 31/10: Start grote militaire oefening • Rechtszaak roofoverval van start

Goedemorgen!

Vandaag begint een grote internationale militaire oefening die drie weken duurt, en acht mannen staan terecht voor een overval op een geldtransport in Amsterdam.

Vandaag is het overwegend droog met af en toe wat zon. Het wordt maximaal 19 graden. Morgen staat er een sterk toenemende zuidwestenwind en vallen er verspreid over het land buien. Tussendoor schijnt de zon en wordt het 16 of 17 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Acht mannen die verdacht worden van een overval op een geldtransport in Amsterdam staan vandaag voor de rechter. Na een spectaculaire achtervolging in mei vorig jaar kon een aantal daders worden gearresteerd in Broek in Waterland. Van de buit is nog altijd zo'n 4 miljoen euro aan edelmetaal zoek.
  • Het is de eerste dag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Griekenland. Ook minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken is daarbij. Het koninklijk paar legt onder meer een krans bij het monument van de onbekende soldaat in Athene.
  • Vandaag start in Nederland een grote militaire oefening die drie weken duurt. Er doen duizend militairen mee, onder andere uit de VS en Duitsland. Laag overvliegende helikopters kunnen geluidsoverlast geven. Ook wordt er geoefend met munitie en granaten.

Wat heb je gemist?

De Braziliaanse verkiezingen zijn in een nek-aan-nekrace geëindigd met een nipte overwinning voor de linkse kandidaat Lula Da Silva. Hij kreeg net geen 51 procent van de stemmen, een fractie meer dan zittend president Bolsonaro.

Lula-aanhangers gingen uitbundig de straten op terwijl de Bolsonaro-achterban teleurgesteld reageert.

Lula, die na twee regeringstermijnen wegens corruptie de cel in ging, sprak in een eerste reactie tegen zijn aanhangers van een "politieke wederopstanding". "Ze hebben me levend proberen te begraven, maar hier sta ik."

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Max Verstappen heeft opnieuw Formule 1-geschiedenis geschreven. Bij de Grand Prix van Mexico boekte de Nederlander zijn veertiende overwinning van het seizoen. Daarmee overtreft hij Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Collega's noemen hem fenomenaal.

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl