NOS Nieuws

Duitse politie haalt dronken chauffeur drie keer van de weg in etmaal

De Duitse politie heeft een dronken chauffeur binnen een etmaal drie keer van de weg gehaald. De man is nu zijn rijbewijs en auto kwijt en moet een fikse borg betalen.

De 61-jarige automobilist werd gisterochtend rond 02.00 uur voor het eerst tegengehouden op de grens van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Omdat bleek dat hij te veel had gedronken verboden agenten de man verder te rijden.

Twee uur later bleek in de buurt van de stad Montabaur dat hij zich niet aan die opdracht had gehouden. Bij een alcoholtest bleek hij een promillage van 1,6 te hebben, ruim drie keer de toegestane waarde.

Naar motel gebracht

Zijn rijbewijs werd afgepakt en om recidive te voorkomen werd dit keer zijn autosleutel ingenomen. Agenten reden de man naar een motel om zijn roes uit te slapen.

Rond het middaguur kwamen agenten de man weer tegen op de snelweg. "Ze konden hun ogen niet geloven", zegt een woordvoerder in een persbericht. Opnieuw werd de man aan de kant gezet, opnieuw bleek hij te dronken om te rijden.

Volgens de politie had de man een taxi van het motel naar zijn gestrande auto genomen en daar een vriend een reservesleutel laten brengen. Vanwege het gevaar voor het verkeer en zijn gebrek aan Unrechtsbewusstsein werd nu zijn auto voor vernietiging in beslag genomen. Ook moest de man een borg van 2000 euro betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl