NOS NieuwsAangepast

Unilever verhoogde prijzen met 12 procent, verwacht meer stijgingen

Levensmiddelenbedrijf Unilever heeft opnieuw een hogere omzet geboekt dit kwartaal. Dit komt doordat het bedrijf achter merken als Dove, Knorr en Magnum de gestegen kosten voor grondstoffen, vervoer en energie grotendeels doorberekende aan de consument. De prijzen van het bedrijf stegen in de supermarkt met gemiddeld ruim 12 procent.

Unilever verdiende in het derde kwartaal bijna 16 miljard euro, zo'n 18 procent meer dan een jaar eerder. Wel verkocht het de afgelopen drie maanden iets minder producten - zo'n 1,6 procent - maar de omzet werd daardoor dus niet geraakt. Het was al langer bekend dat consumenten A-merken vaker laten liggen door de inflatie.

Producten mogelijk nog duurder

Ook concurrenten van Unilever verhoogden hun prijzen om te compenseren voor de gestegen kosten, met hogere omzetten als gevolg. Nestlé en Kraft Heinz deden recent hetzelfde, blijkt uit hun cijfers.

De toekomstverwachting van Unilever is positiever dan eerst. Het bedrijf denkt dit jaar met 8 procent te zullen groeien, drie maanden geleden was die schatting nog 6,5 procent.

Wel zullen de kosten toenemen, verwacht het levensmiddelenconcern, onder meer omdat lonen voor hun leveranciers omhoog gaan. Mogelijk worden Unilever-producten volgend jaar nog duurder - het bedrijf noemt "beprijzing" als een van de manieren waarop ze hun marge op peil zullen houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl