NOS Nieuws

Klimaatactivist lijmt zichzelf vast aan tafel bij Jinek

Een klimaatactivist heeft zichzelf vastgelijmd aan de tafel bij het tv-programma Jinek, dat gisteravond werd gepresenteerd door Beau van Erven Dorens.

Klimaatactivist Jelle de Graaf was uitgenodigd bij Jinek om te praten over nieuwe methoden om klimaatverandering onder de aandacht te brengen.

Tijdens het gesprek gebeurde dit:

Klimaatactivist lijmt zich vast op talkshowtafel

Aanleiding voor het gesprek waren de recente acties van klimaatactivisten waarbij zij eten gooien op kunst in musea. Zo gooiden activisten twee weken terug soep tegen een schilderij van Van Gogh in National Gallery in Londen. Afgelopen weekend gooiden activisten in een Duits museum aardappelpuree over een werk van Monet. Beide schilderijen zaten achter glas.

De Graaf klom tijdens het gesprek op tafel en lijmde zichzelf met zijn handen vast aan de talkshowtafel. "Ik ga het hebben over de klimaatcrisis en ecologische crisis", zei hij. "Er gaan mensen dood, Beau", herhaalde hij meerdere keren.

Na korte tijd werd De Graaf losgemaakt van de tafel. Dat gebeurde buiten beeld tijdens de reclame die het programma onderbrak.

Van Erven Dorens verving Eva Jinek omdat zij corona heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl